ep arcelormittal de gijon
ARCELORMITTAL - Archivo

ArcelorMittal es dispara un 7% després d'acordar la venda d'actius als EUA a Cleveland-Cliffs per 1.400 milions de dòlars. Segons informa Reuters, l'operació obeeix a la voluntat de les siderúrgiques, que busquen consolidar i diversificar el seu negoci fent-lo menys vulnerable als canvis en la demanda.

  • 25,47€
  • -0,22%

Des del grup cotitzat de l'Ibex 35 ja van avisar l'any passat que pretenien desfer-se de 2.000 milions de dòlars en actius per a mitjan 2021 amb vista a reduir el deute.

El mes de desembre passat, Arcelor va acordar la venda del 50% de les seves participacions en el seu negoci de transport marítim, i també va tancar la venda de la seva presència a la siderúrgica brasilera Gerdau. La companyia continua tenint més de 18.000 empleats i 25 instal·lacions a tot el món malgrat les seves recents desinversions.

L'operació es tancarà a través d'una combinació d'efectiu i accions entre totes dues companyies. Concretament, un terç dels 1.400 milions s'oferiran com a efectiu per endavant i els dos terços restants se li lliuraran en accions ordinàries i preferents.

Els analistes de Bankinter recorden que "aquesta operació no suposa la sortida total d'ArcelorMittal dels EUA ja que passa a participar de Cleveland-Cliffs i estimen sinergies d'uns 150 milions de dòlars anuals".

Noticias relacionadas

contador