ep archivo   el logo de caixabank tras la sustitucion por el de bankia en las inmediaciones de las
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

CaixaBank ha presentat aquesta matinada als sindicats la seva proposta definitiva a la reunió negociadora de l'ERO, que preveu 6.452 extincions de contracte, 1.839 menys de les previstes inicialment, i la retirada de la forçositat, cosa que aplana el camí a un acord amb la representació laboral.

  • 5,11€
  • 1,95%

La reunió per negociar aquest ajust de plantilla va començar aquest dimarts al matí i ha seguit aquesta matinada, ja que ha finalitzat el període formal de consultes i les dues parts intenten arribar a contrarellotge a un acord que eviti l'aplicació d'acomiadaments forçosos.

Durant les últimes hores, empresa i sindicats han acostat posicions i CaixaBank ha posat sobre la taula la seva última oferta, reduint novament la xifra d'extincions de contracte fins a les 6.452, davant de les 8.291 anunciades a l'abril, quan va presentar l'ERO després de la seva fusió amb Bankia, informa Efe. A més, segons han informat els sindicats, CaixaBank ha millorat les compensacions econòmiques que rebran les persones que s'acullin a l'ERO i "ha retirat definitivament la forçositat", de manera que totes les baixes seran de caràcter voluntari. Aquesta era una de les mesures que exigia la part sindical per arribar a un acord, de manera que l'últim plantejament de la direcció podria facilitar-ho.

Després d'una negociació maratoniana, l'entitat ha emplaçat a la representació laboral a les 10 del matí, perquè doni una resposta a la seva última oferta i decideixi si l'accepta o no.

Noticias relacionadas

contador