ep logogasolinera repsol
REPSOL
4,88€
  • -0,08€
  • -1,61%

CaixaBank ha deixat de ser l'accionista majoritari de Repsol. L'entitat catalana ha tornat a vendre un paquet d'accions de la petroliera, aquesta vegada corresponent a l'1,7%, amb un import de 400 milions d'euros. Això suposa que CaixaBank passa a posseir menys del 3% de Repsol.

Després d'aquesta operació, la petroliera només compta ja amb dos accionistes significatius: Sacyr, amb un 8,2%, i Blackrock, amb un 4,6%.

Els dirigents de l'entitat financera presidida per Jordi Gual han decidit estendre el termini de desinversió fins a finals d'aquest 2019, després de la caiguda en el preu de les seves accions que va viure Repsol durant l'últim trimestre de l'any passat. Una caiguda provocada en part per la caiguda del preu internacional del petroli.

Al principi, CaixaBank s'havia compromès a vendre al mercat el 4,6% que encara li quedava en Repsol des del passat setembre de 2018 fins a finalitzar aquest mes de març de 2019. No obstant, el conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, ha assegurat que vendran d'una manera en la qual tot el procés sigui beneficiós per als seus accionistes.

En el cas que es prolongués la caiguda de les accions de Repsol, el banc podria haver d'assumir un major impacte sobre el seu patrimoni. De fet, CaixaBank es va anotar pèrdues de 453 milions d'euros per la venda de la totalitat de la seva participació en Repsol.

Noticias relacionadas

contador