• El 2011, la ciutat d'Auckland ja va adjudicar a CAF el subministrament de 57 unitats elèctriques i el seu manteniment
ep caf
KARLOS CORBELLA

L'empresa Construccions i Auxiliar de Ferrocarrils (CAF) ha signat aquest dimarts un contracte per al subministrament de 15 unitats elèctriques amb la ciutat d'Auckland, a Nova Zelanda. L'operació, que s'ha tancat per un import proper als 100 milions d'euros, inclou el manteniment de les unitats durant un període de vuit anys.

Hi ha l'opció d'ampliació del contracte, que consistiria en la incorporació de bateries a aquestes unitats

Tal com ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), hi ha l'opció d'ampliació del contracte, que consistiria en la incorporació de bateries a aquestes unitats, per dotar-les també de la capacitat de circular en el tram de la línia entre Papakura i Pukekohe, que actualment no està electrificat, on substituirien unitats dièsel més antigues que actualment cobreixen el servei.

Cal recordar que el 2011 la ciutat d'Auckland ja va adjudicar a CAF el subministrament de 57 unitats elèctriques i el seu manteniment durant dotze anys. Aquestes unitats, explica el comunicat enviat al regulador borsari, van entrar en circulació l'any 2014 i, des d'aleshores, han acumulat més de 11 milions de quilòmetres.

20 MILIONS DE PASSATGERS

Les unitats que s'enviaran a la ciutat neozelandesa, diu CAF, seran similars a les ja subministrades a aquest mateix client: estaran compostes per tres cotxes, dos cotxes motors extrems amb cabina i un cotxe intermedi remolc, i tindran una capacitat total de 380 passatgers . Així mateix, l'estructura dels cotxes serà d'acer inoxidable, incorporant cada cotxe dues portes per costat per a l'accés de passatgers. La companyia explica també que el cotxe intermedi serà de pis baix per facilitar l'accés de persones de mobilitat reduïda i usuaris en cadira de rodes.

L'èxit de la xarxa operada per Auckland Transport ho demostra el fet que aquest any ha arribat a la fita de 20 milions de passatgers a l'any, fet que suposa un increment anual proper al 20%, arribant a la xifra de més de 113.000 passatgers com rècord diari. Per això, les noves unitats seran destinades principalment a fer front a aquest fort creixement de la demanda a la xarxa ferroviària de la ciutat neozelandesa, explica CAF.

Amb aquest contracte la companyia espanyola confirma la seva aposta internacional, desenvolupant projectes als cinc continents. Així, la companyia reforça la seva presència a Auckland, dins d'una llarga llista de ciutats on circulen els seus trens, que inclou Roma, Brussel·les, Washington, Hong Kong, Sydney, Mèxic DF, Madrid, Friburg, Hèlsinki, Istanbul, Sao Paulo, Santiago de Xile o Alger, entre d'altres.

Noticias relacionadas

contador