ep caf construccionesauxiliarferrocarriles
EUROPA PRESS

CAF (Construccions i Auxiliar de Ferrocarrils), companyia especialitzada en la construcció de tramvies, ha aconseguit dos nous contractes: una nova ampliació de tramvies per a la ciutat d'Estocolm i el subministrament de tramvies per a la Companyia de Transports de Flandes, a Bèlgica. Les seves accions pugen un 0,2%, fins a 34,61 euros.

CAF

  • 32,10€
  • 0,47%

La companyia de transports SL AB (Storstockholms Lokaltrafik), responsable de la xarxa de transports de la capital sueca, ha signat amb CAF un acord per al subministrament de 12 tramvies addicionals per a la seva xarxa de transports, de manera que el nombre total d'unitats fabricades per CAF durant els últims anys per Estocolm arribarà fins als 42 tramvies.

L'import de l'operació actual és d'aproximadament 37 milions d'euros i es preveu l'inici del lliurament de les unitats per a finals de l'any 2019. L'any 2010, CAF va signar un primer contracte amb la companyia de transports sueca que consistia en la fabricació de 15 unitats, i que incloïa l'opció de compra de fins a 121 tramvies addicionals, dintre del programa per al desenvolupament d'un model de transport sostenible que estava duent a terme la ciutat.

"Aquest contracte, té gran rellevància per a CAF, ja que demostra la confiança de l'operador suec, en un mercat exigent on l'aposta pel transport col·lectiu i el medi ambient són factors primordials", assegura l'empresa.

D'altra banda, CAF ha signat amb la Companyia de Transports de Flandes (Bèlgica), De Lijn, un contracte per al subministrament d'aproximadament 146 tramvies en diversos lots, per a les províncies d'Anvers, Flandes de l'Est i Flandes de l'Oest, i la adjudicació del qual a CAF ja va ser anunciada a finals de 2016.

Amb aquesta signatura, s'han activat els dos primers lots d'aquest contracte, per a la fabricació d'un total de 48 tramvies i per un import proper als 100 milions d'euros. De Lijn és l'operador públic flamenc d'autobusos i tramvies, que transporta anualment a prop de 530 milions de passatgers. Amb aquesta signatura, CAF es consolida al mercat ferroviari de Benelux, on està desenvolupant projectes per a les ciutats de Brussel·les, Amsterdam, Utrecht i Luxemburg.

Noticias relacionadas

contador