ep la presidentaa de banco santander ana botin en el evento una cuestion de fondo el fondo europeo
EUROPA PRESS

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha reivindicat que els fons europeus arribin al més aviat possible per donar solvència i viabilitat a les pimes i impulsar-les definitivament cap a la digitalització, a més de concretar la transició cap a una economia verda.

  • 4,81€
  • 1,04%

Durant la seva intervenció en la jornada 'Una qüestió de fons: el fons europeu de recuperació i sostenibilitat', organitzada per Women Action Sustainability (WAS), Botí ha sol·licitat la col·laboració tant del sector públic com del privat per dur a terme reformes estructurals que renovin el model productiu espanyol i impulsin un creixement més sostenible i inclusiu.

La presidenta del Santander ha festejat que els fons europeus permetran a Espanya concentrar-se en dos objectius encaminats cap a la recuperació: el suport a les pimes i l'acceleració d'una transició econòmica verda. En relació a les pimes, ha ressaltat que són les empreses més perjudicades per la pandèmia i que gran part de l'ocupació en l'economia espanyola depèn d'elles, per la qual cosa ha demanat que els fons europeus "arribin com més aviat millor per donar suport a la seva solvència i que siguin viables en el món post Covid".

Botí ha aclarit que aquests fons europeus "han de donar aquest impuls definitiu per a la digitalització de les pimes. Els bancs hem tingut un paper important en aquesta fase de la pandèmia per protegir a les empreses (...) i ara el que necessitem és reforçar la col·laboració públic-privada per a capitalitzar les empreses que tenen capacitat per invertir, créixer i generar ocupació".

En referència a la transició cap a una economia verda, la presidenta del banc ha afirmat que els fons europeus són una ocasió per definir la transició. "Necessitem un llenguatge i un marc comú i global per a poder tenir clara el full de ruta que ens permeti reportar de manera homogènia i més transparent, per abordar els reptes i aprofitar les oportunitats que existeixen per transformar-nos", ha declarat.

Ana Botín ha aprofitat la seva intervenció per a manifestar el seu compromís de donar suport a la transició cap a una economia verda i aconseguir els objectius de l'acord de París mitjançant idees i recursos. Ha destacat la importància d'iniciatives com WAS, que contribueixen al canvi cap a "un futur millor, més sostenible i inclusiu".

Ha valorat en última instància que "les dones estem al capdavant de companyies, presents en els consells d'administració, i no cal explicar per què. Perquè és el lògic, el racional, la qual cosa ens interessa a tots. Però queda molt per fer i, per a això, iniciatives com WAS són clau".

Noticias relacionadas

contador