ep punto de recarga de mercadona tras su alianza con iberdrola en portugal
MERCADONA

El 2021 aspira a ser un punt d'inflexió per al cotxe elèctric. Ho diu Bank of America, que al seu últim informe assenyala Iberdrola com un dels principals valors que pot treure profit amb aquesta megatendencia.

  • 11,61€
  • 1,31%

Segons els experts de l'entitat nord-americana, a les carreteres europees aquest tipus de vehicles ja han augmentat un 100% des d'abans de l'arribada de la Covid.

Això accelera les implicacions estratègiques per a la demanda d'electricitat i el desplegament de la infraestructura de càrrega, amb Iberdrola com un dels valors més destacats per beneficiar-se'n. Això sí, a la cotitzada de l'IBEX 35 segueix dedicant, malgrat tot, una recomanació de neutral que contrasta amb la de comprar que mantenen Enel i E.On, les dues altres companyies de serveis públics que, segons BofA, poden capitalitzar millor el negoci del vehicle elèctric.

BofA dona diverses raons al respecte, com la seva exposició a les instal·lacions de càrrega i als usuaris d'aquest tipus de cotxes. A més, "aquestes tres companyies tenen una de les majors xarxes d'electricitat de tot Europa, cosa que sumat a la seva nodrida cartera de clients sostindrà la seva candidatura per beneficiar-se de la penetració del cotxe elèctric".

Els experts del banc d'inversió es recolzen també en dades, concretament a les xifres de punts de càrrega que té cadascuna d'aquestes empreses: 195.000 en el cas d'Enel, 10.000 en el d'E.On i els 150.000 que aspira a tenir Iberdrola per 2025.

Noticias relacionadas

contador