ep archivo - el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan
María José López - Europa Press - Archivo

El jutge del cas Villarejo, Manuel Garcia-Castelló, ha citat com investigat l'actual president d'Iberdrola (-1,3%), Ignacio Sánchez Galán, en relació als contractes entre l'elèctrica i el comissari quan aquest encara ostentava el càrrec públic.

  • 11,61€
  • 1,31%

García-Castelló ha citat, a més, tres directius més del grup energètic: Fernando Becker, Francisco Martínez Córcoles i Rafael Orbegozo.

Els quatre estan sota la lupa de la justícia per presumpte delicte continuat de suborn actiu, delicte contra la intimitat i falsedat en document mercantil.

Al seu acte, el jutge accepta la petició efectuada per la Fiscalia Anticorrupció i explica que vist els indicis exposats, escoltar el president d'Iberdrola i els altres tres directius en entendre que hi ha indiciàriament elements de judici suficient com per poder connectar-los amb els fets que s'investiguen en aquesta peça.

Al llarg de 23 pàgines el jutge detalla els diferents treballs que presumptament Iberdrola va encarregar des del 2004 fins al 2017 al Grup Cenyt dirigit per Jose Manuel Villarejo, quan aquest es trobava prestant servei actiu al Cos Nacional de Policia.

Aquests encàrrecs es van fer a través de l'aleshores cap de seguretat d'Iberdrola, Antonio Asenjo, i tenien per a la companyia Iberdrola la naturalesa de confidencials.

En el cas de l'anomenat Projecte Arrow, els treballs es van englobar entre els anys 2004 i 2006, tenia per objecte superar els obstacles que estaven sorgint en la construcció d'una central de cicle combinat a Arcos de la Frontera (Cadis).

En aquest cas, com en el d'altres projectes encarregats a Cenyt, el jutge aprecia una voluntat per part de la companyia d'ocultar aquests treballs en emetre les factures corresponents als serveis prestats per Cenyt per una altra companyia diferent, Castellana de Seguretat, SA.

Un altre dels projectes encarregats a Villarejo que inclou l'acte és l'anomenat Black Board, desenvolupat entre 2004 i 2005, i que tenia per objecte conèixer la naturalesa sensible sobre activitats de Manuel Pizarro, llavors president d'Endesa, tant presents com passades que poguessin incidir en les seves actuacions futures.

L'acte inclou altres presumptes encàrrecs d'Iberdrola a Villarejo, com el projecte Posy que es va centrar en investigar Florentino Pérez, president d'ACS, per tal de conèixer qualsevol circumstància que, arribat al cas, pogués ser utilitzada en un escenari de conflicte amb Iberdrola.

Noticias relacionadas

contador