ep entrada a la sede de bnp paribas en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El banc francès BNP Paribas va obtenir un benefici net atribuït de 1.282 milions d'euros durant el primer trimestre de 2020, la qual cosa representa un 33,2% menys en comparació amb el seu resultat del mateix període de l'any anterior a conseqüència de l'impacte de la pandèmia de Covid-19 en la seva activitat i en el cost de risc assumit per l'entitat francesa.

El cost del risc comptabilitzat pel principal banc francès durant els tres primers mesos de 2020 va ascendir a 1.426 milions d'euros, un 85,4% més que al primer trimestre de 2019, quan va assumir un impacte de 769 milions. L'entitat francesa va precisar que l'impacte relacionat amb la crisi sanitària entre gener i març va ser de 502 milions d'euros.

D'altra banda, la xifra de negoci de BNP Paribas al primer trimestre de 2020 va arribar a 10.888 milions d'euros, un 2,3% per sota de la xifra registrada un any abans.

Després d'un trimestre en línia amb els objectius de 2020 de BNP Paribas, els esdeveniments relacionats amb la crisi sanitària van tenir tres efectes negatius diferents durant el primer trimestre, incloent-hi un impacte advers de 502 milions d'en el cost de risc de crèdit i altres impactes negatius extraordinaris que van restar 568 milions als ingressos per la deterioració en el valor d'actius en el negoci d'assegurances, així com per les restriccions sobre els dividends imposades per les autoritats europees, va indicar el banc francès.

A 31 de març de 2020, la ràtio de capital bàsic CET1 de BNP Paribas se situava en un 12%, mentre que la ràtio d'apalancament arribava al 3,9%. D'altra banda, la liquiditat disponible amb efectes immediats del banc francès era de 339.000 milions d'euros, equivalent a un any complet de marge de maniobra en termes de recursos majoristes.

"Els resultats de BNP Paribas del primer trimestre de 2020 es van veure afectats per la duresa de la crisi sanitària. La bona resistència dels ingressos i els resultats malgrat aquest xoc demostra la solidesa del model diversificat i integrat del grup", va declarar Jean-Laurent Bonnafé, conseller delegat de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador