vacuna biontech
Marco Verch

La farmacèutica BioNTech, que ha desenvolupat una de les vacunes aprovades contra el Covid-19 al costat de Pfizer, s'enfonsa més d'un 17% en la bossa alemanya i cedeix un 6% en la preobertura estatunidenca (ahir va caure un 3,45% a l'altre costat de l'Atlàntic). Això, després que el Govern dels Estats Units s'hagi manifestat a favor d'alliberar les patents de les vacunes contra el coronavirus.

"L'Administració Biden creu fermament en la propietat intel·lectual, però amb l'objectiu de finalitzar aquesta pandèmia, dóna suport a l'exempció d'aquelles proteccions relacionades amb vacunes del Covid-19", va comunicar aquest dijous, al tancament del mercat, l'Executiu de Joe Biden.

Moderna, fabricadora d'una altra de les vacunes, retalla un 3% en preobertura (ahir es va enfonsar un 6%), mentre que Pfizer es deixa un 3,50% (ahir va acabar la jornada plana). Les caigudes en Johnson & Johnson són més contingudes (cedeix un 0,6% en preobertura després d'acabar el dimecres amb moderats descensos).

"Aquesta és una crisi de salut mundial, i les circumstàncies extraordinàries de la pandèmia del Covid-19 exigeixen mesures extraordinàries", resava el comunicat publicat per Katherine Tai, principal assessora comercial de Joe Biden.

L'objectiu de Biden és que la resta de potències mundials segueixin els seus passos. De fet, asseguren que participaran "activament en les negociacions de l'OMC necessàries per a aconseguir-ho. Aquestes negociacions portaran temps, donada la naturalesa de la institució, basada en el consens, i la complexitat dels temes en qüestió".

Noticias relacionadas

contador