berkeley energia
Berkeley Energía
0,17€
  • 0,00€
  • 1,19%

Berkeley és el valor que més cedeix del Continu aquest dimecres (amb permís d'Almirall, que cau un 10% després d'una col·locació accelerada del 6% del seu capital amb un important descompte respecte al tancament de la passada jornada), i es deixa ja un 8%. La companyia està recollint l'impacte negatiu de l'acord de govern entre PSOE i Podem. Un govern d'esquerres amb la presència de Podem suposa un obstacle important per al seu projecte de mina d'urani a Salamanca, que pot estar abocat al fracàs.

A finals del mes passat Berkeley va pujar amb força després de reconèixer "diàlegs constructius" amb les autoritats sobre aquest projecte. La companyia fa mesos que hi treballa i busca les aprovacions corresponents. De fet, la seva evolució en borsa depèn en gran mesura de les notícies favorables o desfavorables sobre aquesta mina.

Durant els últims dies d'octubre, Berkeley anunciava que s'havia reunit amb la Conselleria de Transició Ecològica de la Junta de Castella i Lleó i amb el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per tal de facilitar la resolució oportuna de les aprovacions pendents necessaris per a l'inici de la construcció de la mina de Salamanca.

L'entrada de l'extrema esquerra al govern, les polítiques energètiques apostes especialment per les energies renovables, suposa un obstacle important per a l'aprovació d'aquest projecte.

L'empresa va reaccionar durant la passada jornada amb caigudes superiors al 4% a l'anunci d'aquest acord entre PSOE i Podem. El triomf de Sánchez a les eleccions d'abril ja va suposar un dur cop per a Berkeley, que es va deixar un 5%. Abans d'aquests comicis, la companyia va presentar un recurs contra els canvis en el Consell de Seguretat Nuclear, uns canvis aprovats pel PSOE i que li perjudicaven ja que suposava incorporar a l'òrgan un conseller ecologista antinuclear. Podem ja ha fet campanya en el passat contra el projecte de Berkeley.

Noticias relacionadas

contador