berkeley energia
Berkeley Energía
0,24€
  • 0,02€
  • 10,47%

L'empresa minera australiana Berkeley Energia ha emès 60.000 accions ordinàries totalment desemborsades, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'empresa propietària de la mina d'urani de Salamanca va indicar que sol·licitarà que aquestes noves accions ordinàries compten amb els mateixos drets que els títols ordinaris emesos per la companyia per a ser admeses a negociació a la Borsa de Londres i a la Borsa espanyola.

Els títols de Berkeley Energia han començat el matí d'aquest divendres amb un retrocés del 3,18%, fins als 0,243 euros, després d'una setmana de pujades per al valor.

Les accions de la minera australiana es van disparar dimarts passat gairebé un 20%, després d'anunciar tres noves llicències d'exploració a l'àrea Retortillo (Salamanca), la localitat on estaria situada la mina d'urani.

NOVES LLICÈNCIES

Les noves llicències cobriran una àrea de 266 quilòmetres quadrats i estan ubicades a 40 quilòmetres de Retortillo, segons va explicar la companyia, que va precisar que en aquest terreny, segons una anàlisi geoquímic, preveu poder extreure liti, cobalt i estany, entre d'altres.

El conseller delegat de Berkeley, Paul Atherley, va assegurar que treballaran amb el nou govern municipal de Retortillo per "aconseguir el resultat que la comunitat vol".

No obstant això, la companyia es manté a l'espera de la decisió del Tribunal Suprem sobre els recents nomenaments al Consell de Seguretat Nuclear, ja que van demanar la suspensió cautelar urgent dels nomenaments del CSN. Segons apuntava Reuters, Berkeley reclamava que un d'ells era un activista ecologista que s'havia manifestat contra el projecte miner de Berkeley en el passat.

Noticias relacionadas

contador