ep archivo   foto de archivo de la actividad minera de berkeley
BERKELEY - Archivo

Berkeley ha insistit, durant la presentació del seu informe trimestral al setembre del 2023, que vol seguir endavant i posar en funcionament la seva mina d'urani de Salamanca, que actualment està paralitzada per la negativa del Govern als permisos sol·licitats per la companyia.

  • 0,24€
  • -3,48%

"Si bé l'objectiu és resoldre la situació actual de permisos i, en darrera instància, fer avançar el projecte de Salamanca cap a la producció, la companyia continuarà defensant fermament la seva posició i prendrà totes les accions necessàries per preservar els seus drets", ha anunciat Berkeley.

Cal recordar que el mes d'abril passat ja va interposar un recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional, en un intent per revocar la decisió del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) de desestimar l'Autorització de Construcció per a la planta de concentrat d'urani com a instal·lació radioactiva (NSC II) al projecte Salamanca.

La companyia considera que el Ministeri "ha infringit la normativa sobre procediments administratius a Espanya, però també la protecció que atorga a Berkeley el Tractat sobre la Carta de l'Energia (TCE), cosa que implicaria que la decisió sobre el rebuig de la Sol·licitud NSC II no és legal", remarca a l'esmentat informe.

Segons Berkeley, MITECO ha rebutjat la sol·licitud de l'NSC II "sense seguir el procediment legalment establert, en no haver tingut en compte l'Informe de Millora i enviat a l'NSC per a la seva valoració, tal com ho va sol·licitar en múltiples ocasions la companyia".

A l'informe trimestral, en què defensa que té una "solida posició financera amb 80 milions de dòlars australians en reserves d'efectiu i sense deute", Berkeley afirma que el recurs davant l'Audiència és "necessari" per preservar els drets de Berkeley Minera Espanya (BME). Tot i això, reitera que "està disposada a col·laborar amb les autoritats pertinents i manté l'esperança que la situació dels permisos es pugui resoldre amistosament".

AVANÇOS A SALAMANCA

Durant el trimestre, la companyia ha continuat amb el seu “compromís amb la salut, la seguretat i el medi ambient com a prioritat”, i segons explica el juliol va concloure una Auditoria Interna (AI) del Sistema de Gestió Ambiental i Mineria Sostenible, que va determinar que "es manté implementat de manera adequada i efectiva".

"Les conclusions de l'AI van ressaltar els importants avenços realitzats cap a l'assoliment dels Objectius de Sostenibilitat 2023 de la companyia, incloent-hi: el disseny d'un parc solar, que podrà abastir fins al 75% del consum estimat de la mina i que reduirà significativament les emissions de carboni; l'auditoria interna finalitzada amb èxit al setembre, i la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a l'estratègia de Berkeley”.

Noticias relacionadas

contador