berkeley energia
Berkeley Energía

Berkeley Energia es dispara més d'un 10% a aquestes hores (ha arribat a pujar més d'un 25%) davant la notícia publicada per Reuters que indica que el Consell de Seguretat Nacional espanyol ha donat el vistiplau a dues passes intermedis dins el procés perquè la minera australiana obtingui l'autorització per construir l'única mina d'urani a cel obert a Europa, cosa que tindria lloc a Salamanca.

  • 0,22€
  • -0,90%

Segons l'agència, el regulador d'energia nuclear (CSN) va donar una opinió favorable a dos informes d'impacte radiològic i mediambiental durant el ple del 19 de desembre.

No obstant això, Berkeley ha informat aquest divendres, a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que no ha rebut cap notificació oficial respecte al seu projecte a Salamanca.

El vistiplau de l'autoritat nuclear és preceptiu perquè el Govern doni la seva autorització, però no vinculant. Fonts van dir a Reuters l'octubre que el Govern de Pedro Sánchez no té intenció d'aprovar el funcionament de la mina, notícia que va provocar fortes caigudes de Berkeley a borsa.

A finals de desembre, l'Ajuntament de Retortillo, localitat on està situada la mina, va denegar a l'empresa la llicència urbanística.

Noticias relacionadas

contador