ep maurici lucena presidenteaena 20190315162702
AENA / RAÚL URBINA - Archivo
180,95€
  • -1,05€
  • -0,58%

Els experts de Berenberg han iniciat la cobertura del hòlding d'aeroports espanyol Aena amb un consell de comprar i un preu objectiu de 215 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial de revaloració del 20% des dels preus actuals de cotització.

"Creiem que Aena és l'operador d'aeroports de major qualitat d'Europa", afirmen aquests experts en un informe publicat aquest dimecres. "El mercat no aprecia el seu potencial a curt i llarg termini. Considerem que les accions mereixen recuperar la seva qualificació 'premium' davant el sector, atesos els majors retorns de capital (aproximadament el 9%), la major conversió d'efectiu (d'aproximadament el 100% de l'EBIT) i el potencial a llarg termini de la diversificació del seu negoci", afegeixen.

El consell sobre Aena s'inclou dins d'un informe sobre el sector aeroportuari europeu en el qual Berenberg parla de clars "guanyadors i perdedors" en un àmbit pressionat per una sèrie de desafiaments estructurals, com l'augment de la inversió o les creixents exigències reguladores.

"Vam iniciar la cobertura d'Aena i l'Aeroport de Viena (preu objectiu de 46 euros) amb comprar, mentre que donem una qualificació de venda a Fraport (preu de 57 euros) i a l'Aeroport de Zuric (151 euros). Iniciem Aéroports de París amb un ràting de mantenir", expliquen aquests experts.

Des de Berenberg assenyalen que el creixement dels passatgers segueix sent elevat als aeroports europeus. "Durant els últims anys, el nombre de passatgers ha crescut a tot Europa per sobre de dues vegades el PIB i sembla que continuarà a l'alça a causa de l'àmplia capacitat de seients i els preus favorables per als consumidors. Preveiem un creixement del trànsit del 4,5%/4,3% a Europa per 2019/2020, respectivament", anticipen.

El creixement "inesperadament alt" del volum a Europa durant l'última dècada ha augmentat la necessitat d'una "inversió important". "Esperem que es gastin 60.000 milions d'euros en el conjunt de l'expansió a tot Europa per 2026 i que les ràtios de cobertura/vendes s'incrementin d'un 15% a un 27% per 2023. Això vol dir que la rendibilitat del capital s'estancarà en un futur previsiblement en un 7%", adverteixen des de Berenberg.

LA COMPETÈNCIA S'INTENSIFICA

A tot l'anterior se suma l'increment de la pressió competitiva. "Els centres d'operacions de l'Orient Mitjà podrien expandir-se fins a un 75% durant la propera dècada. Mentrestant, els nous dissenys d'avions (que permeten als avions més petits recórrer distàncies més llargues) impliquen que els centres d'operacions de segon nivell a Europa puguin competir més eficaçment pel trànsit de llarga distància. També està augmentant la pressió dels reguladors (que sempre preferiran tarifes més baixes per als consumidors)", expliquen des de la companyia.

Amb tot, Berenberg conclou que "serà difícil aconseguir rendiments més alts". "En un intent de compensar aquestes pressions, els operadors aeroportuaris estan buscant inversions minoristes, immobiliàries i aeroportuàries globals per ajudar a impulsar el creixement dels beneficis. No obstant això, la pressió estructural sobre la despesa dels passatgers i el risc de pagar en excés pels actius internacionals fan que siguem escèptics sobre la possibilitat que aquestes estratègies compensin la pressió sobre els retorns", conclouen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador