ep cartel del banco santander en la ciudad grupo santander comunidad de madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo
4,57€
  • -0,18€
  • -3,74%

Si el passat 31 d'octubre els experts de JP Morgan retallaven el preu objectiu de Santander fins als 4 euros des dels 4,9 euros i rebaixaven el seu consell a 'sobreponderar', aquest dilluns li ha tocat el torn a Berenberg. Aquests analistes, que mai han tingut predilecció pels bancs espanyols, retallen avui el valor teòric de l'entitat càntabra fins als 3,20 euros (des dels 3,60 euros) i reiteren el consell de 'vendre'. Aquest nou preu està un 13% per sota dels 3,70 euros als quals cotitza actualment.

"La debilitat de capital ha estat durant molt temps un dels factors clau del nostre escenari baixista per a Santander, i aquest risc s'està materialitzant a dia d'avui. És probable que Santander caigui molt per sota del seu objectiu CET 1 per a 2020", adverteixen aquests experts.

La companyia alemanya preveu un dèficit de capital per a Santander de 8.000 milions d'euros. "Com que la direcció del banc busca augmentar capital, és probable que els guanys pateixin", afegeix. "Aquest ha estat el cas de molts dels bancs europeus amb problemes de capital, cosa que reforça la feble tendència de benefici per acció", subratlla.

JP Morgan també feia referència la setmana passada al dèficit de capital -de 8.800 milions- per justificar la seva retallada en la valoració del banc presidit per Ana Botín. A més, advertia que veu riscos per al dividend de l'entitat. El banc nord-americà ha retallat la seva estimació de benefici per acció per a Santander en un 2% per al 2020 i 2021. També considera que l'entitat hauria d'augmentar les seves provisions a causa del fort creixement dels préstecs per a automòbils als EUA.

Santander va publicar els seus resultats la setmana passada, unes xifres que van ser rebudes amb importants caigudes en borsa. El benefici net de l'entitat durant els nous primers mesos de l'any va caure un 35% pel deteriorament del fons de comerç del Regne Unit i els costos de l'ERO del Popular. Durant el tercer trimestre estanc, el benefici del banc va retrocedir un 64%.

Noticias relacionadas

contador