ep cartel del banco santander en la ciudad grupo santander comunidad de madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo
4,81€
  • 0,06€
  • 1,25%

JP Morgan ha retallat el preu objectiu de Banc Santander fins als 4 euros des dels 4,9 euros en què situava fins ara, tot i que encara li atorga un potencial del 10,5%. Els analistes consideren que els "vents en contra" de l'entitat "són pitjors del que s'esperava", de manera que també han rebaixat la recomanació de 'neutral' a 'sobreponderar'. Les seves accions es deixen més d'un 1,5% aquest dijous, un dia després de presentar resultats.

"Creiem que l'acció està bastant valorada" i "veiem un dèficit de capital de 8.800 milions d'euros o el 14% de la capitalització de mercat de Santander", afirma l'últim informe de JP Morgan. A més, "veiem riscos per al dividend", afegeixen.

Amb això, i tot i que mantenen els seus pronòstics d'ingressos operatius "pràcticament sense canvis" després dels resultats del tercer trimestre de l'any, retallen la seva previsió de benefici per acció en un 2% per al 2020 i 2021 com a reflex del deteriorament del fons de comerç de 1.490 milions de dòlars i els costos relacionats amb el Regne Unit. També creuen que l'entitat hauria d'augmentar les seves provisions a causa del fort creixement dels préstecs per a automòbils als EUA (un 21% interanual) i, per tant, "majors pèrdues estimades de préstecs".

Santander va fer públics els seus comptes aquest dimecres. Durant els nou primers mesos de l'any va aconseguir un benefici de 3.732 milions, el que representa una caiguda del 35% enfront dels 5.742 milions del mateix període de 2018. Durant el tercer trimestre, el benefici atribuït a la societat dominant ha estat de 501 milions d'euros, xifra que suposa un 64% menys. Els analistes van coincidir en afirmar que les xifres es trobaven en línia amb les estimacions i sorprenien positivament a nivell operatiu.

Noticias relacionadas

contador