ep archivo   edificio de linea directa aseguradora
LINEA DIRECTA

Els analistes de Berenberg se senten segurs amb Línia Directa (LDA), ja que han iniciat la cobertura de l'asseguradora amb un consell de compra i una valoració de 2,08 euros, que implica un potencial alcista del 20% sobre el preu de mercat (1,73 euros).

  • 1,01€
  • 4,77%

Entre els principals factors positius que destaca aquesta companyia, figuren el potencial de "creixement i marges en l'assegurança directa d'automòbils a Espanya", negoci en el qual Línia Directa és un dels principals jugadors.

"LDA és una asseguradora altament rendible i ofereix productes d'assegurances d'automòbil, llar i salut. Està creixent a les tres línies del negoci, principalment mitjançant l'ús d'un model de distribució directa", expliquen aquests experts.

"L'empresa té dades de subscripció i sinistres d'alta qualitat, en part, perquè interactua directament amb el client, i aquestes dades faciliten una funció de subscripció molt sòlida, que supera constantment el mercat", destaquen.

"L'empresa té un control molt fort dels costos, la qual cosa li dona un avantatge competitiu enfront dels seus parells. Creiem que hi ha més oportunitats per a la gestió del capital, cosa que hauria de permetre a l'empresa distribuir més als accionistes i augmentar la seva ràtio de rendibilitat ROE".

JP MORGAN, TAMBÉ MOLT POSITIU

A principis de juny, els analistes de JP Morgan també van iniciar la cobertura amb un consell de compra i una valoració dels 2,09 euros, molt similar a la realitzada per Berenberg.

"Per a nosaltres, Línia Directa ofereix una proposta atractiva, tenint en compte la seva combinació de creixement sòlid i la fortalesa del seu underwriting (contracte entre una entitat financera i una societat comercial pel qual la primera prefinancia valors emesos per la segona)", ha assenyalat JP Morgan.

Per a aquesta empresa, el negoci de Línia Directa està a l'altura del d'altres valors del sector, com la britànica Admiral, que no obstant això cotitza amb uns múltiples grans. "Com a resultat, creiem que LDA hauria de valer més, la qual cosa explica el nostre preu objectiu".

"A més, anticipem que LDA repartirà entre el 80 i el 90% dels seus guanys, percentatge que implica una rendibilitat del dividend de el 5% el 2021, cosa que, al nostre parer, és una clara mostra de creixement segur, atractiu i estable", han conclòs.

Línia Directa es va estrenar en borsa a finals d'abril després d'escindir de Bankinter amb una fortíssima pujada del 23%, fins als 1,622 euros. Tot i que des de llavors el seu comportament ha estat força lateral.

Noticias relacionadas

contador