ep banquero jaime botin centro acudejuzgadolo penal numero 27madrid donde comienzajuicio contra el que esta acusadoun delitocontrabandobienes culturaleshaber intentado sacarespanacuadropicasso cabezamu
Marta Fernández Jara - Europa Press

Línia Directa ja ha començat a cotitzar a l'IBEX amb una fortíssima pujada que supera el 30%, fins als 1,70 euros. Estava previst que arrenqués a les 12 hores, però finalment BME i CNMV han decidit que comencés a les 9:00 hores, en ser una escissió de Bankinter i ser necessari que cotitzessin al mateix temps. Bankinter, per part seva, està pujant un 0,6%.

  • 7,37€
  • 0,63%
  • 1,01€
  • 4,77%

La pujada de Línia Directa és una gran notícia per als accionistes de Bankinter, que, a més d'haver rebut una acció de l'asseguradora per cada acció que posseïen, estan gaudint d'una enorme revaloració durant una sola jornada.

"És un regal per a l'accionista, sense cap dubte". Així de clara va ser la consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, en descriure la sortida a borsa de la companyia mitjançant la distribució en accions.

Sens dubte, el regal ha estat molt més gran per als dos principals accionistes de Bankinter: el seu fundador i 'alma mater', Jaime Botín, que controla el 23,18% del capital a través de la societat Cartival; i la família d'origen asturià Masaveu, que posseeix el 5,31% del banc a través de la Fundació Masaveu.

Jaime Botín ha rebut accions de Línia Directa valorades en 274 milions d'euros, que es revaloren un 30% durant una sola jornada (uns 82 milions de plusvàlua); mentre la família Masaveu ha rebut en accions gairebé 62 milions d'euros (gairebé 19 milions de plusvàlua). Això els ha convertit, a més, en els principals accionistes del grup assegurador, al costat de Bankinter, que retindrà una participació del 17,4%.

Altres grans inversors que també s'han beneficiat de l'operació són el fons nord-americà BlackRock, que controla el 3,6% del capital de Bankinter; i la gestora d'actius Lazard Asset Management, que en controla un 3%.

El 2020, Línia Directa va obtenir un benefici abans d'impostos de gairebé 180 milions d'euros, un 25,7% més que fa un any. El benefici net va augmentar un 26%, fins als 135 milions, amb una rendibilitat sobre recursos propis (ROE) del 35% i una ràtio combinada del 83,4%. Durant el primer trimestre de 2021, va guanyar 29,6 milions d'euros, un 1,9% més.

Un altre aspecte molt positiu per als accionistes de Línia Directa és que s'ha compromès a distribuir com a dividend el 70% dels seus beneficis. Els analistes de Banc Sabadell consideren que aquesta política de dividends és "generosa", en trobar-se per sobre de la mitjana del sector, que se situa al 50%.

Com a conseqüència de l'operació, l'IBEX 35 quedarà compost durant aquest dijous per 36 valors (Línia Directa engrossirà a partir de demà al Mercat Continu). Les accions de Bankinter i de Línia Directa cotitzaran ja des d'avui de manera independent, de manera que els que comprin títols de banc tant durant aquesta sessió com durant els dies posteriors ja no tindran dret a rebre'n cap de l'asseguradora.

Noticias relacionadas

contador