ep archivo   eloi planes presidente de fluidra
EUROPA PRESS - Archivo

La companyia alemanya Berenberg ha retallat aquest dimarts dràsticament el preu objectiu de Fluidra fins als 20 euros des dels 33 euros anteriors. Aquest nou preu encara suposa atorgar a la companyia un potencial de pujada que ronda el 60%, per la qual cosa reitera el consell de comprar.

  • 21,92€
  • 0,09%

Fluidra va rebaixar les previsions per al tercer trimestre i per a tot l'any a principis de la setmana passada. La companyia estima ara que les vendes per al tercer trimestre cauran un 7%, fins als 520 milions. Això va provocar forts descensos a la borsa dels seus títols i les reaccions dels analistes. JP Morgan, per exemple, va baixar a finals de la setmana passada el preu objectiu des dels 30 euros fins als 13,85 euros, i la seva recomanació fins a neutral des de sobreponderar.

"La depressió del sentiment dels consumidors i el poder adquisitiu suposen un llast per a la demanda de noves piscines"

"L'actualització de les estimacions del tercer trimestre i la revisió de les previsions per a tot l'any van deixar clar que la transició del sector de la piscina, des dels anys d'auge de la Covid-19 fins a un entorn de demanda més desafiant, no serà fàcil per a la companyia", afirmen els analistes de Berenberg.

Aquests experts preveuen un descens orgànic dels ingressos del 13% al segon semestre, després d'un creixement del 8% al primer. Alhora, el despalanquejament operatiu i l'efecte negatiu del mix haurien d'afectar la rendibilitat. En aquest sentit, estimen que el marge EBITDA ajustat caurà 7 punts percentuals, fins al 15% al segon semestre, fet que suposarà un descensos del 53% al BPA (benefici per acció) en efectiu.

QUÈ ESPERAR PER AL 2023?

"La depressió del sentiment dels consumidors i el poder adquisitiu suposen un llast per a la demanda de noves piscines", afirmen contundents des de Berenberg. Com a resultat, anticipen que el nombre de nous projectes de piscines caurà un 30% el 2023 per tornar al nivell mitjà del 2015-19.

"Si bé, el mercat de postvenda es veu recolzat per la seva naturalesa en gran mesura no discrecional, els efectes negatius de la reducció d'existències i la probable menor activitat de remodelació impulsaran un descens del volum del 9% en aquest segment de la indústria “, expliquen aquests experts. "Tenint en compte un efecte positiu dels preus del 5%, preveiem un creixement orgànic dels ingressos del -11% el 2023, compensat en part per un vent de cua del 4% procedent del canvi de divises i de les fusions i adquisicions realitzades per l'empresa aquest any", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador