ep archivo   piscina construida por fluidra
FLUIDRA - Archivo

Fluidra va rebaixar aquest dimarts la previsió per als resultats preliminars del tercer trimestre i les previsions per a l'any complet a causa d'unes condicions de mercat més febles del previst durant aquests tres últims mesos. La companyia espera ara que les vendes del tercer trimestre se situïn al voltant dels 520 milions, una caiguda del 7% ajustada per divisa, i l'EBITDA, al voltant dels 95 milions, segons va comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les seves accions es desplomen un 8% a la borsa.

  • 19,93€
  • 1,37%

Així mateix, l'empresa va estimar que la ràtio de deute net en relació amb l'EBITDA dels dotze últims mesos se situarà en 2,4 vegades. Fluidra oferirà més detalls sobre els resultats del tercer trimestre el 28 doctubre.

"Els resultats de la companyia s'han vist afectats a curt termini per una correcció d'inventari al canal superior al que s'esperava en un entorn de més incertesa econòmica. Les alteracions a la cadena de subministrament, unides a l'acceleració de la demanda en 2020 i 2021, van generar elevats nivells d'existències a la cadena de subministrament. La inflació va accelerar encara més l'acumulació d'existències, ja que, en particular a Amèrica del Nord, els distribuïdors van adquirir existències addicionals per avançar-se a les pujades de preus. Fluidra està veient ara una normalització dels nivells d'inventaris a la cadena de subministrament", va indicar al comunicat.

L'entorn macroeconòmic també és incert, sobretot a Europa, cosa que ha provocat una demanda més feble a causa de l'escassa confiança dels consumidors derivada de l'augment del cost de l'energia, d'altres pressions inflacionistes i de la pujada dels tipus d'interès.

Tenint en compte els resultats del tercer trimestre i les estimacions fins a final d'any, Fluidra va ajustar les previsions per a l'exercici 2022. Preveu que les vendes de l'any se situïn al voltant dels 2.400 milions d'euros (la qual cosa implica un creixement proper al 10 % en termes interanuals) i que l'EBITDA superi els 500 milions.

Pel que fa als objectius del seu programa de simplificació, que s'està implementant, Fluidra els va revisar a l'alça i espera aconseguir estalvis de 100 milions d'euros durant els propers tres anys. Aquest programa se centra en redissenyar l'oferta de productes per retallar costos, racionalitzar les operacions per ser més eficients i simplificar l'organització.

"El negoci de Fluidra està en transició cap a un patró de comandes normalitzat en línia amb el creixement històric d'un dígit mitjà, impulsat pel creixement de la base de piscines instal·lades juntament amb un tiquet mitjà més alt a causa de les millores tecnològiques en la renovació de piscines", va destacar l'empresa.

La companyia ha implementat pujades de preus significatives durant els darrers 3 anys i continua veient un efecte positiu en marges derivat de la pujada de preus, malgrat la inflació. A més, tant la demanda de l'Aftermarket per atendre una base de piscines més gran després de l'increment del 2020 i 2021, com la demanda de piscina comercial aportaran resiliència en el futur.

“Com molts altres negocis a tot el món, estem experimentant un canvi en les condicions del mercat. En qualsevol cas, estic segur que estem ben posicionats per continuar liderant el mercat de piscina i wellness gràcies a un enfocament centrat en el client, l'elevada qualitat i servei, l'àmplia cartera de productes, la nostra empremta geogràfica creixent i la nostra inversió en piscines connectades i el catàleg més ampli de productes sostenibles”, va explicar Eloi Planes, president executiu de Fluidra.

Noticias relacionadas

contador