ep archivo   edificio y telefono de linea directa aseguradora
LINEA DIRECTA - Archivo

Línea Directa Asseguradora ha presentat un benefici de 58,3 milions d'euros fins al setembre, un 32,4% menys que al mateix període de l'any passat. Això ha reduït la ràtio de rendibilitat ROE en gairebé 10 punts, fins al 24,2% des del 34,1%.

  • 0,94€
  • -2,39%

"En un context econòmic advers marcat per la inflació, que juntament amb l'increment de la freqüència sinistral, tant a Autos com a Llar, ha afectat la sinistralitat i el benefici net, la companyia ha demostrat capacitat per mantenir uns marges diferencials respecte al conjunt del sector assegurador", ha explicat la companyia en nota de premsa.

La caiguda del benefici s'ha degut "a l'impacte que ha tingut en la sinistralitat i el resultat tècnic una inflació singular dels costos de reparació al tercer trimestre estanc i l'increment de la freqüència sinistral a Autos i Llar".

"L'efecte immediat en el compte de resultats de la inflació de costos encara no es veu compensat pels ingressos més grans per primes, que tenen un cicle més llarg", ha assenyalat l'asseguradora.

D'altra banda, el marge de solvència de la companyia s'ha situat al 189,1% i permet mantenir la retribució a l'accionista.

La facturació fins al setembre ha pujat un 4,1%, fins als 710,7 milions d'euros, mentre que la ràtio de sinistralitat ha pujat 6,9 punts percentuals, fins al 72,8%.

La cartera d'assegurats al tancament del tercer trimestre del 2022 es va situar als 3,44 milions de clients, xifra que suposa un increment interanual del 3,5%.

Per rams, a Autos, els ingressos per primes de Línea Directa van arribar als 579,4 milions d'euros, un 2,9% més, en línia amb la mitjana del mercat. La companyia va incrementar la seva cartera de pòlisses de Motor fins als 2,58 milions de clients, un 2,4% més, “en un segment en què es comença a observar un canvi de tendència, però que encara continua marcat per la forta competència i una reducció del mercat com a conseqüència de la debilitat de les matriculacions de vehicles i l'envelliment del parc automobilístic”, segons ha detallat.

A Llar, la companyia manté un creixement destacat respecte a la mitjana del sector tant en clients com en facturació. "Malgrat el incipient alentiment de la compravenda d'habitatge, Línea Directa va incrementar la base de pòlisses un 6,8%, fins als 746.000 assegurats, fruit de la subscripció de noves pòlisses i el bon comportament en la retenció. Tot això va impulsar els ingressos per primes de la companyia al ram un 10,2% (enfront del 5,7% del sector), fins als 106,9 milions d'euros", ha explicat.

La línia de negoci de la Llar ja suposa el 15% de la facturació total de la companyia, fet que suposa un increment de 7 punts percentuals durant els últims cinc anys, i juntament amb Salut representa el 18% dels ingressos de Línia Directa. L'asseguradora avança així en la seva estratègia de diversificació d'ingressos per negocis d'assegurança i posicionament com a companyia multiram.

En paraules de Patricia Ayuela, consellera delegada de Línea Directa Asseguradora, “tot i que operem en un entorn econòmic incert, els nou primers mesos de l'any no només hem augmentat la nostra base de clients i els nostres ingressos, sinó que estem sent capaços d'accelerar aquest creixement , mantenint, a més, el nostre diferencial de prima mitjana i guanyant quota de mercat enfront dels nostres competidors”.

Noticias relacionadas

contador