patricia ayuela linea directa
Línea Directa Aseguradora.

El benefici net de Línia Directa al primer semestre de l'any es va situar als 48,9 milions d'euros (-15,9%), afectat principalment per l'actual situació d'hiperinflació i el seu impacte en el cost de reparació i les indemnitzacions, segons ha informat l'empresa en un comunicat.

  • 0,96€
  • -0,62%

Els ingressos per primes del grup els sis primers mesos de l'any van pujar fins als 474,8 milions d'euros, un 4% més que durant el mateix període del 2021. La companyia ha subratllat que multiplica per quatre l'increment que va registrar el 2021 enfront del 2020 i torna a ritmes de creixement de la facturació previs a la pandèmia de la Covid-19. La cartera d'assegurats, per part seva, ha augmentat un 3,8% i ja supera els 3,4 milions de clients.

COMPORTAMENT PER RAMS

Per rams, en Autos, principal línia de negoci, la companyia va incrementar la seva cartera d'assegurats al primer semestre de l'any fins als 2,58 milions de clients, un 2,6% més que durant el mateix període del 2021. Els ingressos es van situar als 383,2 milions d'euros, un 2,5% més, "tot i el context competitiu, la feblesa en la venda de vehicles i l'envelliment del parc automobilístic", ha explicat l'empresa.

Llar augmenta el seu pes sobre el conjunt de les xifres de negoci respecte al mateix període del 2021. El creixement en pòlisses registrat al primer semestre, d'un 7,2% a prop dels 738.000 assegurats, i l'exercici en la retenció van impulsar els ingressos d'aquesta línia de negoci un 10,6%, fins als 71,7 milions d'euros.

Vivaz, la marca d'assegurances de Salut de Línia Directa Asseguradora, va registrar un increment de clients del 10,7%, i ja supera els 106.000 assegurats, i dels ingressos per primes del 13,4%, amb una facturació de 18,8% milions d'euros.

RÀTIO COMBINAT AL 90%

La ràtio combinada de Línia Directa s'ha situat al 90% (+4,5 punts percentuals). En Autos, la ràtio combinada del grup va arribar al 89,3%.

La companyia ha destacat la bona capacitat de gestió del cost sinistral malgrat l'increment dels imports de les indemnitzacions i dels costos de reparació derivats de l'augment de la inflació a nivells màxims des de fa dècades. En concret, la ràtio de sinistralitat va repuntar 4,9 punts, fins al 70,2%.

Per part seva, la ràtio de despeses ha baixat 0,4 punts percentuals, fins al 19,8%, gràcies a l'acompliment des del punt de vista de l'eficiència. Al ram d'Autos, aquest indicador va baixar fins al 17,3%.

El ROE de Línia Directa Asseguradora va quedar al 28,3%. A més, el grup ha millorat el marge de solvència i se situa al 207%, enfront del 203% d'un any abans i del 195% del primer trimestre d'aquest exercici.

En paraules de Patricia Ayuela, consellera delegada de Línia Directa Asseguradora, “en entorns complexos com l'actual, el model de negoci de Línia Directa Asseguradora és clarament guanyador i suposa un avantatge competitiu que ens està permetent créixer de manera sostinguda, rendible i batent el sector. Estem preparats per avançar en el nostre objectiu d'aconseguir els 1.000 milions de facturació, recolzant-nos en les nostres fortaleses: grup multiram, model directe, qualitat de servei i focus en el client, eficiència i digitalització creixents i preus competitius”.

Noticias relacionadas

contador