ep archivo   logo porsche
EUROPA PRESS - Archivo

Els analistes de Berenberg han iniciat la cobertura de Porsche amb un consell de comprar i atorgant a les seves accions un preu objectiu de 76 euros, xifra que suposa un potencial de revaloració del 30% respecte als nivells actuals de cotització (58,40 euros).

  • 49,89€
  • -0,38%

A l'informe en què anuncien l'inici de cobertura, aquests experts apunten sobre Porsche SE, la societat de cartera del Grup Volkswagen amb inversions tant a Volkswagen (31,9%) com a Porsche AG (12,5%), que la seva "valoració de mercat actual, cotitzant amb un descompte del 45% sobre el seu valor liquidatiu (NAV), no reflecteix el veritable valor actual i prospectiu de les seves inversions principals".

Per tant, veuen la companyia com "una forma atractiva, alternativa, amb descompte i palanquejada per exposar-se tant en Volkswagen com en Porsche AG". I és que "la valoració de Porsche SE en 3,2 vegades el P/E el 2024 i una rendibilitat per dividend d'aproximadament el 5% el 2024 és atractiva", diuen.

També detallen que la seva opinió sobre Porsche SE deriva principalment de la seva cobertura de les accions preferents de Volkswagen (mantenir i un preu objectiu de 145 euros) i les accions preferents de Porsche AG (comprar i preu objectiu de 125 euros). "Creiem que la creixent presència de Volkswagen al segment de vehicles elèctrics (EV) de preu mitjà generarà un impacte negatiu en la barreja a causa de la creixent competència".

I és que la Xina, on el grup està més sobreponderat en la cobertura de Berenberg, “segueix sent un risc tant per a la demanda del mercat com per a la competència local”. "Tenim una visió constructiva de Porsche AG en què veiem el banc de comandes rècord de la companyia de vehicles d'alt preu i la resiliència de preus que aïlla els marges de la majoria dels impactes de demanda". Tot i això, malgrat la tendència a l'alça dels preus actuals de les accions, "veiem una oportunitat més atractiva i un avantatge més gran a Porsche SE", remarquen els analistes de la companyia alemanya.

Segons la seva opinió, el descompte de Porsche SE enfront de la valoració actual basada en el mercat i el valor d'actiu basat en el preu objectiu que li atorga Berenberg "reflecteix històricament les responsabilitats legals, cosa que se suma al descompte que les estructures de tinences solen atreure". Tot i això, malgrat diversos progressos positius en el front legal aconseguits recentment, "el descompte del NAV va augmentar a aproximadament el 45%, que és considerablement més alt que la mitjana a llarg termini del 30%".

Això, diuen, es pot atribuir en part, però no íntegrament, a l'assignació de capital, que, sota el punt de vista d'aquests estrategs, "també s'inclina temporalment cap al servei del deute en lloc de només el pagament de dividends". Així, assenyalen, "suposant que una empresa justa i conservadora tingui un descompte del 25%, el preu actual de les accions indica que Porsche SE serà responsable de la totalitat de les reclamacions legals de 6.500 milions d'euros (exclosos els interessos)", i "creiem que això pot ser massa punitiu, especialment atesa la -fins ara- consistència en les excloent-ne favorables i desestimatòries en sentències recents".

Tot i això, a Berenberg són optimistes. "Si bé és innegable que els problemes legals comporten riscos tant en el moment com en els resultats, apliquem una probabilitat de pagament del 20% a les reclamacions legals màximes actuals, principalment a causa de la consistència de les sentències favorables a les fallades judicials fins al moment". I li apliquen “un descompte conservador del 25% per participació de l'empresa”.

Noticias relacionadas

contador