ep el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete durante una charla en la primera jornada
Alberto Ortega - Europa Press

Berenberg eleva aquest divendres el preu objectiu de Telefónica des de 4,60 euros fins a 4,70 euros, alhora que reitera el seu consell de mantenir. Aquesta valoració implica atorgar a l'operadora un potencial de pujada del 27% des dels nivells actuals de cotització (3,7 euros).

  • 4,12€
  • -0,46%

"L'evolució de Telefónica aquest any ha estat una història de dues parts. Va ser el valor que millor es va comportar a l'Stoxx Europe 600 Telecoms al primer semestre, ja que Orange Espanya i MásMóvil van anunciar al març un projecte de fusió, cosa que va causar esperances d'una millora de la racionalitat competitiva a Espanya, i l'euro/real brasiler va passar de 6,3 a 5,5", expliquen aquests analistes.

Tot i això, afegeixen, al segon semestre la cotització ocupa el lloc 19 de 22 a l'índex esmentat, mentre que el sector de les telecomunicacions també ha tingut un rendiment inferior pel creixent temor que no sigui tan immune a les pressions macro com s'esperava.

Per Berenberg, les caigudes en Telefónica són "possiblement exagerades", encara que prefereixen no apujar la recomanació per tres raons fonamentals.

En primer lloc, la mesura que el preu de les accions de Telefónica ha cotitzat històricament com un 'proxy' de les divises; en segon lloc, les previsions de Berenberg d'OIBDA a Espanya, que estan per sota del consens per al 2023; i en tercer lloc, la “complexitat” del portafoli.

MÉS DESINVERSIONS

Un dels aspectes més destacats del primer semestre va ser el creixement del 6,2% de l'OIBDA de Llatinoamèrica, cosa que va ajudar Telefónica a estrènyer la guia d'ingressos i l'OIBDA a la part alta del rang.

"Creiem que cal aplaudir Telefónica per la millora dels resultats de Llatinoamèrica des de la revisió estratègica del 2019. No obstant, aquesta divisió segueix sent una mica opaca i no essencial, i creiem que els inversors veurien amb bons ulls més desinversions", afegeixen des de Berenberg.

Noticias relacionadas

contador