ep archivo   fachada de la sede de la multinacional espanola telefonica
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Telefónica ha sol·licitat retallar en més de 1.075 milions de reals (al voltant de 200 milions d'euros) el preu final de la compra de la seva part dels actius mòbils d'Oi al Brasil, adquirits en subhasta judicial juntament amb Claro i Telecom Italia (TIM) en una operació tancada al primer semestre d'aquest any, amb una oferta conjunta d'uns 16.000 milions de reals.

  • 4,12€
  • 0,07%

Segons indica Reuters, l'anàlisi posterior a la transacció va mostrar la necessitat de revisar el preu. Així ho hauria expressat TIM en un comunicat al regulador, citant divergències al capital circulant, les despeses de capital i les dades d'altes netes que es van veure als documents disponibles només després del tancament.

En total, el triumvirat de socis ha demanat una rebaixa de 3.200 milions de reals (més de 600 milions d'euros) respecte als 16.500 milions de reals de l'operació original (2.763 milions d'euros).

En una declaració separada, Oi va dir que estava molt en desacord amb la petició de retallar el preu en aproximadament una cinquena part, una maniobra que per a la companyia està basada en errors tècnics i de procediment, i que prendrà mesures per impugnar-la.

Després d'aquest desacord, s'inicia un termini d'un mes de negociacions que, en cas de no arribar a un acord, es contractaria un auditor independent perquè avaluï quines seran les quantitats amb què Oi hagi de compensar el trio de socis.

Amb l'operació, Telefónica va adquirir una cartera d'aproximadament 12,5 milions de clients, corresponents al 30% de la base total de clients mòbils del negoci mòbil del Grup Oi; 43 MHz d'espectre i acords per a l'ús d'uns 2.700 sites o emplaçaments d'accés mòbil.

Així mateix, la companyia va indicar al maig passat que esperava extreure'n unes sinergies de 5.400 milions de reals brasilers (1.025 milions d'euros) de la integració dels actius mòbils d'Oi, xifra que suposa pràcticament el mateix que va pagar per aquest paquet d'actius compost per 12,5 milions de clients, 43 MHz de freqüències i 2.700 emplaçaments.

Aleshores, Telefónica va indicar que esperava acabar la migració dels clients al primer trimestre del 2023, si bé, oferiria la possibilitat de realitzar una portabilitat a Vivo per accelerar el seu pas a la xarxa que té al país.

contador