ep archivo   el ceo de caixabank gonzalo gortazar
ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS) - Archivo

Els experts de Berenberg eleven aquest dilluns el preu objectiu de CaixaBank fins als 4,60 euros des dels 4,25 euros i reiteren el consell de comprar després dels resultats publicats per l'entitat divendres passat.

  • 4,49€
  • 0,42%

"La relació risc-recompensa continua sent atractiva", subratllen aquests analistes, alhora que expliquen que els seus títols han registrat una rendibilitat inferior a la del sector bancari en 270 punts bàsics després dels resultats del quart trimestre de l'any.

"Encara que tant els resultats operatius del quart trimestre com les previsions per al 2023 van ser millors del que s'esperava, sembla que les expectatives del mercat eren molt elevades", comenten aquests analistes. Des del punt de vista, l'únic aspecte negatiu va ser la cautela del banc pel que fa a les pèrdues per préstecs.

CaixaBank va rebre amb alces inicials a borsa els resultats del quart trimestre i del 2022 publicats a finals de la setmana passada. No obstant, va acabar capgirant i tancant amb caigudes del 2,7%. El que tampoc no va agradar i que va motivar en bona mesura aquest gir en els seus títols van ser les declaracions del seu CEO, Gonzalo Gortázar, afirmant que no es preveuen recompres d'accions fins al 2024.

Berenberg considera que les estimacions de beneficis i ingressos nets a un any continuen sent massa baixes. "Amb les accions cotitzant a 7,1 vegades el nostre BPA (benefici per acció) per al 2024, cosa que implica una prima del 10% respecte al sector, creiem que la relació risc-recompensa segueix sent atractiva. Augmentem el nostre preu objectiu i reiterem la nostra qualificació de comprar", indica.

CaixaBank va anunciar divendres un benefici net de 3.145 milions el 2022, xifra que implica una caiguda del 39,8% respecte del 2021 per l'impacte positiu de la fusió de Bankia en els comptes d'aquell any. El banc va aprofitar per comunicar un increment del dividend.

L'entitat va destacar també que els resultats reflecteixen "la fortalesa de l'activitat comercial", i va apuntar que els ingressos core van créixer un 5,8%, fins als 11.997 milions d'euros, impulsats per l'augment del 7,7% del marge d'interessos i del 33,1% dels ingressos i les despeses per contractes d'assegurances, amb uns ingressos per comissions en línia amb l'exercici anterior (+0,6%).

Noticias relacionadas

contador