ep gonzalo gortazar en la presentacion de resultados
ROBER SOLSONA

CaixaBank considera "més probable" iniciar un nou programa de recompra d'accions "el 2024", segons ha confirmat Gonzalo Gortázar, el seu conseller delegat del banc, a la presentació de resultats del 2022, que han estat ben rebuts pel mercat.

  • 5,02€
  • 1,48%

"Sobre els plans de distribució de capital, crec que han de passar dos o tres trimestres per tornar a generar l'excés de capital que preveiem. I llavors, sens dubte, prendrem una decisió", ha comentat el directiu en ser qüestionat sobre aquest assumpte.

"En base a la nostra previsió de 9.000 milions de generació de capital, clarament la nostra previsió d'un payout d'entre el 50% i el 60% no és suficient. Per això, preveiem una altra distribució de capital que probablement serà a final d'any, o més probablement, el 2024", ha afegit Gortázar.

CaixaBank ha confirmat un dividend de 0,2306 euros per acció en efectiu, amb càrrec al 2022, que suposa una ràtio de payout del 55% sobre els beneficis de l'any passat.

Gortázar ha assenyalat que "la generació de capital continua sent forta i la nostra determinació és molt clara. Seguirem tornant aquest excés de capital als nostres accionistes".

CAPTACIÓ DE NÒMINES I HIPOTEQUES

Pel que fa als clients, Gortázar ha informat que durant el passat exercici l'entitat va aconseguir captar 924.000 noves altes de nòmines, de manera que sumen a prop de 10 milions de clients amb els seus ingressos domiciliats. A més, assegura que han duplicat la concessió d'hipoteques.

Sobre el nou Codi de Bones Pràctiques, el president José Ignacio Goirigolzarri ha afirmat que l'entitat "està preparada" per engegar-lo, però que actualment la demanda per part dels usuaris està sent escassa.

Noticias relacionadas

contador