ep archivo   parque eolico de acciona energia en peru
ACCIONA ENERGÍA - Archivo

Males notícies per a Acciona Energía. Els estrategs de Berenberg han retallat el preu objectiu que atorguen a les accions, que ha passat de 34 a 26,50 euros. Això sí, mantenen sense canvis el consell de comprar els títols de la companyia. A què es deu aquesta baixada?

  • 22,10€
  • 1,94%

Doncs com expliquen en un informe, que han reajustat les estimacions de guanys després de conèixer l'orientació de la companyia per a l'any 2024, que va donar a conèixer juntament amb els resultats del passat exercici, que van estar "lleugerament per sobre del consens".

En concret, Berenberg ha decidit actualitzar les seves estimacions, de manera que ha retallat les previsions de benefici per acció (BPA) "un 16% per a l'any fiscal 2024 i un 8% tant per a l'any fiscal 2025 com per al 2026, en base d'un creixement més lent i preus de l'energia més baixos assumits". Així mateix, apunta, "l'acció cotitza a 14,7 x 2024 P/U i 7,9 x EV/EBITDA".

Pel que fa a les previsions per a aquest any, l'empresa espera un EBITDA de 1.100 milions d'euros sense incloure les plusvàlues i de 1.400 milions d'euros incloent-hi les plusvàlues. A més, el seu objectiu és una CAGR d'EBITDA d'un sol dígit mitjà a dalt el 2024-28. Acciona Energía també espera unes plusvàlues anuals entre 200 i 300 milions d'euros gràcies a la rotació d'actius.

"Hem ajustat les nostres estimacions de guanys pels preus més baixos de l'energia, les perspectives de creixement més febles i els plans de rotació d'actius", apunten des de Berenberg. I com a resultat, han reduït el preu objectiu fins als 26,50 euros.

Tal com expliquen, "atès que els impactes de la normalització dels preus de l'energia encara s'han de transmetre, esperem un creixement limitat dels guanys fins a finals del 2025 (excloent-ne els guanys de capital), però creiem que la valoració actual no reflecteix l'oportunitat de creixement a més llarg termini". Per això reiteren la seva qualificació de compra.

Aquests analistes també incideixen que la companyia ha rebaixat les seves perspectives de creixement, i és que "ha eliminat el seu objectiu de creixement de capacitat anual d'1,8-2GW i l'objectiu total de 20GW per a 2026-27". En aquest sentit, detallen des de Berenberg, "el creixement ara dependrà de tenir projectes que compleixin l'objectiu de rendiment (200-300 pb sobre el WACC) i mantenir una qualificació creditícia de grau d'inversió".

A més, assenyalen els experts de la companyia alemanya, "la gerència espera poder generar retorns atractius en nous projectes (8%-10% als mercats desenvolupats), ajudat per la caiguda dels costos dels equips i els preus més alts dels PPA". "També creu que després del 2025, el creixement de la capacitat d'uns 1,25-1,5 GW a l'any podria ser compatible amb una qualificació de grau d'inversió, depenent del programa de rotació d'actius".

I espera que el deute net "sigui només lleugerament més gran per a fins de l'any fiscal 2025 en comparació amb l'any fiscal 2023". Amb això, destaquen, Acciona Energía s'ha fixat com a objectiu reduir l'exposició als preus comercials de l'energia.

Actualment la companyia "té una exposició comercial a Espanya del voltant del 25% a l'any fiscal 2024 i del 50% a l'any fiscal 2025, la diferència de la qual es deu principalment a cobertures financeres aquest any". "La companyia pretén augmentar la proporció de contractes a llarg termini a Espanya per reduir l'exposició comercial al voltant del 20% (menys del 10% de la generació elèctrica total del grup)", diu Berengerg.

Segons la seva opinió, "l'exposició general als preus de l'energia espanyola disminuirà als propers anys, ja que la major part del creixement de la capacitat es produirà als mercats internacionals, principalment a Austràlia i Amèrica".

"Aconseguir creixement i alhora mantenir la disciplina quant a rendibilitat i execució en un mercat competitiu és clau per a la seva història", ressalten. I conclouen afirmant que "l'estructura de finançament diferenciat d'Acciona Energia, la seva diversitat geogràfica i tecnològica, el seu PPA i la seva experiència operativa" són "avantatges competitius a l'hora de construir un negoci d'energies renovables".

Noticias relacionadas

contador