ep archivo   sede de acciona 20230419083903
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els experts de Bankinter han elevat la seva recomanació sobre Acciona i Acciona Energia a comprar des de neutral, amb una valoració de 133 euros per acció per a l'empresa matriu i de 23,20 euros per títol per a la filial d'energies renovables. En canvi, els experts de Barclays han reiterat sobreponderar sobre Acciona, encara que han reduït la seva valoració fins als 137 euros des dels 157 euros per títol. En el cas d'Acciona Energía, han reiterat la recomanació de mantenir, però n'han retallat el preu fins als 23 euros des dels 29.

  • 116,40€
  • 0,17%
  • 20,60€
  • -0,39%

"Fins ara hi havíem mantingut una postura prudent, esperant a tenir més claredat sobre determinats factors que hi tenen un impacte determinant. Alguns estan començant a mostrar un to més positiu i això va quedar de manifest en la conferència de resultats de divendres", expliquen els analistes de Bankinter sobre Acciona.

Entre els factors positius, esmenten que "el preu de l'electricitat ja ha caigut amb força (-48% el 2023 i -33% el 2024) i considerem que des d'aquests nivells hi ha més potencial de pujada que risc de noves baixades".

A més, afirmen que "la situació financera ha millorat i la probabilitat que millori més és elevada: la venda d'actius va per bon camí i la sòlida generació de flux de caixa el 2023 (1.900 milions enfront dels 1.400 milions estimats per nosaltres) col·loca Acciona en una situació més confortable per reduir endeutament".

D'altra banda, assenyalen que "la retallada esperada de tipus del BCE, que permetrà estalvis en costos financers, tindrà lloc entre juny i octubre. A més, la resta de les divisions mostren un comportament molt positiu i millor del que s'esperava".

En aquest sentit, subratllen que "la cartera d'infraestructures puja un 11% i es col·loca a màxims històrics. Nordex mostra un clar punt d'inflexió en l'evolució operativa i financera. L'activitat comercial en immobiliària evoluciona favorablement i el Valor Brut dels Actius puja un 17% enfront del desembre del 2022. Els actius sota gestió de Bestinver pugen un 16%”.

Així, conclouen que “amb un potencial de revaloració del 25% fins al nostre nou preu objectiu i més visibilitat sobre els principals catalitzadors, el binomi rendibilitat/risc millora significativament i això ens permet pujar recomanació a comprar. La tesi d'inversió és ara més atractiva i hauria d'impulsar-ne la cotització".

ACCIONA ENERGIA

Sobre Acciona Energía, des de Bankinter comenten que "després de les fortes caigudes en el preu de l'electricitat (-48% en el preu del pool el 2023 i un altre -33% el 2024) comença a haver-hi més potencial de pujades que risc de noves baixades. Els desajustos al mercat començaran a poc a poc a equilibrar-se i el preu començarà a recuperar-se”.

En segon lloc, indiquen que "el procés de venda d'actius progressa favorablement. A la conferència de resultats l'equip gestor va avançar que hi ha interès per part de diversos grups. Aquestes vendes d'actius li permetran continuar invertint i mantenir un perfil creditici sòlid. A més, també afloraran el valor de la seva cartera de renovables".

"Per últim", conclouen, "l'esperada retallada de tipus del BCE, que portarà a estalvis en costos financers, tindrà lloc entre el juny i l'octubre".

LA VALORACIÓ DE BARCLAYS

Per part seva, els experts de Barclays justifiquen la retallada de valoració d'Acciona i Acciona Energia pel que consideren "una decisió valenta de la directiva d'Acciona Energia d'abandonar el seu objectiu de 20 GW per al 2025, atès que el preu actual de les accions valora en zero el valor de la seva cartera d'energies renovables".

"L'altra cara de la moneda", conclouen des del banc britànic, "és que esperem que el consens redueixi el valor de la cartera. Continuem preferint Acciona sobre Acciona Energía".

Noticias relacionadas

contador