ep nuevo logo del bbva en la fachada del edificio la vela sede de la compania en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
10,55€
  • -0,11€
  • -1,03%

Berenberg ha decidit rebaixar el preu objectiu de BBVA des dels 4,8 euros anteriors a 4,2 euros per acció, xifra que suposa un 10% per sota del tancament de dimarts, que va ser de 4,657 euros per títol. La companyia considera que la posició de capital del banc que presideix Carlos Torres és "feble", tot i que creu que està "millor capitalitzat" que Santander. L'entitat puja aquest dimecres un 1,6% en borsa.

Els analistes de Berenberg creuen que BBVA està "infracapitalizat" i recorden que la seva ràtio CET1, de l'11,6%, és als últims llocs dels bancs europeus. A això sumen que el banc haurà d'afrontar uns "vents de cara" estimats en 10 punts bàsics per la part hipotecària de la revisió dels seus models interns, així com un impacte "desconegut" per la cartera low-default (pocs incompliments).

Amb tot, creuen que el banc està millor capitalitzat que Santander, el seu principal competidor al mercat domèstic, ja que estimen que la seva ràtio de capital CET1 serà de l'11,8% el 2020, enfront de l'11,6% de l'entitat que presideix Ana Botín. A més, apunten que la guia aportada per Santander respecte a l'impacte de Basilea IV genera incertesa també cap a BBVA.

D'altra banda, des de Berenberg creuen que els bancs presents a Mèxic, el mercat estrella de BBVA, patiran retallades en les seves comissions segons la legislació que es debat en aquests moments. "Tot i que pot haver-hi un impacte en els ingressos per comissions de BBVA, creiem que els alts preus a Mèxic permetran als bancs mitigar", afegeix.

Noticias relacionadas

contador