• Fixa els preus objectius de tots els bancs molt per sota dels seus preus actuals de cotització
  • "El sentiment alcista per als bancs espanyols sembla extrem, des del nostre punt de vista", assenyalen des de Berenberg
caixabank portada

Els analistes de Berenberg tornen a carregar contra la banca espanyola, i ho fan just a la setmana durant la qual comença la temporada de resultats, amb els comptes de Bankinter, que es publiquen aquest dijous. Conegudes són les seves opinions desfavorables sobre els bancs patris i, en un informe publicat aquest dimarts, deixen clara la seva particular visió pessimista. Des del seu punt de vista, s'espera massa dels bancs espanyols i aquestes expectatives no estan justificades.

  • 4,85€
  • 2,16%
  • 10,99€
  • 4,57%
  • 5,11€
  • 1,95%
CaixaBank és el banc espanyol "menys preferit" de Berenberg. "Ens preocupen els ingressos bancaris bàsics i la mala evolució de les seves inversions", precisen

"El sentiment alcista per als bancs espanyols sembla extrem, des del nostre punt de vista", assenyala aquest informe. "Els inversors esperen que els creixents tipus d'interès europeus generin un augment substancial dels guanys bancaris, cosa que donarà suport a un major rendiment. No obstant això, en la nostra opinió, els preus de les accions ja incorporen guanys que són un 30-40% superiors al consens de 2019", expliquen aquests experts. "Creiem que és poc probable que s'aconsegueixi i, per tant, conservem la nostra opinió negativa sobre els bancs espanyols", afegeixen.

CaixaBank és el banc espanyol "menys preferit" de Berenberg. "Ens preocupen els ingressos bancaris bàsics i la mala evolució de les seves inversions", precisen. Entre els dos 'grans', BBVA s'imposa a Santander després dels passos fets "per mitigar les preocupacions del balanç general". "Tot i així, les valoracions són riques i continuem calculant un dèficit de capital de 2.000 milions d'euros", afegeixen des de Berenberg.

GUANYS PER SOBRE DEL CONSENS

Les valoracions actuals dels bancs espanyols incorpora pujades del 30-40% del seu benefici per acció, segons aquests experts. "Els bancs domèstics espanyols cotitzen 14 vegades BPA (benefici per acció) 2018 i 13 vegades BPA 2019. Suposant que els guanys bancàries normalment es negocien amb un P/E de 10-11 vegades, implica guanys normalitzats del 30-40% per sobre del consens actual 2019. Assumint que els costos i els LLCs siguin estables, requeririen un creixement de NII (ingressos nets per interessos) del 20-25%".

Des de Berenberg recalquen que el mercat "sobreestima el possible impacte positiu de l'augment dels tipus", assenyalen que les taxes de dipòsit dels bancs espanyols haurien de ser més altes que les dels bancs nord-americans i afirmen, contundents, que "la qualitat dels actius (dels bancs espanyols) no és tan benigna com la majoria assumeix". "Des de l'inici de la crisi bancària a Espanya, els deterioraments han sumat el 10% dels préstecs previs a la crisi. Això es compara amb el 18% en les crisis bancàries irlandesa i sueca i el 16% al Japó. La majoria espera que els deterioraments es mantinguin baixos o a prop de mínims cíclics, tot i l'augment dels tipus i el creixement dels préstecs de més risc. No obstant això, els bancs encara han de bregar amb alts nivells de tolerància, en la nostra opinió. L'acceleració de les vendes de béns arrels és positiva, però aquells les estratègies dels quals han depès de les vendes al detall, com CaixaBank, ara poden necessitar vendre amb un descompte més gran".

Quant a les seves recomanacions, els analistes de Berenberg tenen un consell de 'vendre' sobre tots els bancs cotitzats espanyols, a excepció de Bankinter, el qual aconsellen 'mantenir'. Pel que fa als preus objectius, els fixen molt per sota dels preus actuals de cotització per a totes les entitats: a 2,70 euros per a Bankia (enfront dels 4,22 en què cotitza), a 7 euros per a Bankinter (enfront de 8,75 euros), a 5,50 euros per a BBVA (enfront de 7,52), a 2,75 euros per CaixaBank (enfront de 4,41), a 1,10 euros per a Sabadell (enfront d’1,90) i en 3,00 euros per a Santander (enfront de 6,04 euros).

Noticias relacionadas

contador