• Manté el consell de 'comprar'
Pallete-telefonica-2

El passat mes de setembre, els experts de Berenberg milloraven la seva recomanació sobre Telefónica fins a 'comprar' des de 'mantenir' a causa del càstig que l'operadora havia patit en borsa. Alhora, elevaven el preu objectiu fins als 11,50 euros des dels 10,1 euros, xifra que suposava atorgar a l'empresa un potencial del 30% des dels preus de cotització en aquest moment. Llavors, aquests analistes valoraven positivament el nou equip directiu de Telefónica i destacaven el seu "sòlid flux lliure de caixa". "La reducció del palanquejament és una història més creïble del que ho ha estat al passat", argumentaven aquests experts.

  • 4,22€
  • 1,73%

Aquest dimarts, però, Berenberg ha decidit donar un 'petit toc' a l'operadora. Encara que manté el consell de 'comprar', retalla lleugerament el seu preu objectiu fins als 11,30 euros. Això sí, més dràstic ha estat a l'hora de reduir les seves previsions d'EBITDA en un 23% per 2018 i 2019 "a mesura que actualitzem el nostre model per tenir en compte un creixement d'EBITDA més modest el proper any a Alemanya, la revisió a les previsions sobre les divises i una major pressió en marges a Xile i Perú, com es va destacar durant el tercer trimestre". Afegeixen aquests experts que les seves previsions d’OCF (flux de caixa operatiu) es redueixen en un 4,5%.

En aquest informe, els citats analistes tornen a referir-se al "sòlid flux lliure de caixa" però reconeixen que està "silenciat per una història sorollosa" i procedeixen a aquesta retallada a les seves estimacions.

L'any 2017 que està a punt de concloure no ha estat bo per a Telefónica. Els experts de 'Bolsamanía' destaquen que el seu degoteig a la baixa "no té fi" i avisen que, a curt termini, s'ha de vigilar el nivell dels 8,20 euros. "El realment important és que, des que va començar la correcció, els títols es troben dibuixant impecables màxims i mínims decreixents i així no es puja", apunten aquests analistes.

La reducció del seu voluminós deute és el gran repte de Telefónica. Per a això, se segueix especulant amb quan i com es desfarà de la seva filial al Regne Unit (O2) i fins i tot es barreja una nova retallada del dividend (tot i que de moment l'operadora ha dit que no el tocarà i, a més, això no seria suficient per reduir el deute en la quantitat que es necessita). A això s’hi suma la pressió sobre els preus a causa de la competència, un altre dels aspectes que està pesant sobre Telefónica durant els últims temps. Referent a això, els experts de Berenberg apuntaven al seu informe de finals de setembre que les preocupacions en aquest sentit "són exagerades". "Telefònica pot respondre a més competència sense modificar radicalment la seva estratègia", assenyalaven aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador