• Recomana 'vendre' els dos valors i es manté com la més negativa amb els bancs espanyols
  • Les accions de BBVA cotitzen a 7,15 euros i les de Sabadell, a 1,66 euros
ep presidentebbva francisco gonzalez enfoto invertirargentina
EUROPA PRESS

El banc d'inversió alemany Berenberg ha elevat gairebé un 20% la valoració de les accions de BBVA, encara que el preu objectiu que s'ha fixat, 4,70 euros per acció, es manté molt per sota del seu valor en borsa (+0,1 %, fins a 7,15 euros).

  • 1,64€
  • 8,73%
  • 10,51€
  • -0,43%

De manera similar, Berenberg també ha augmentat un 10% la valoració de Banc Sabadell, fins a 1,10 euros des d'1,00 euro per acció, mentre la valoració de l'entitat (-0,4%, 1,66 euros) és molt més elevada.

En analitzar BBVA, aquesta empresa assenyala que "roman infracapitalizat" i que les expectatives del consens sobre els seus beneficis "són massa optimistes". La seva valoració és que "les expectatives a Espanya s'han d'ajustar al fet que la pujada dels interessos (per part del BCE) està ara més llunyana" i al fet que les previsions sobre el creixement econòmic "són molt altes".

Berenberg explica la pujada de valoració fins a 4,70 euros per reflectir la "millora del palanquejament", tot i que encara considera que BBVA té un dèficit de capital de "4.000 milions d'euros". Segons aquests experts, aquest dèficit pot ser cobert amb la venda de BBVA Xile que negocia amb Scotia Bank, però la seva previsió és que l'entitat faci servir els fons obtinguts per "finançar les seves ambicions de creixement".

La valoració de Berenberg contrasta amb la recentment realitzada per JP Morgan Cazenove, que va elevar el seu preu objectiu sobre l'entitat presidida per Francisco González fins a 8,85 euros per acció. Encara que el preu objectiu establert pel consens de 'Factset' és de 7,65 euros, més en línia amb el seu preu de mercat.

Sobre Sabadell, aquests experts comenten que "tot i la recent debilitat" de les seves accions, llastades per la crisi política a Catalunya, "Sabadell és un dels millors bancs en borsa el 2017". En la seva opinió, "l'economia pròspera ha augmentat la confiança en els seus actius i en el futur creixement del seu marge d'interessos".

No obstant això, es declaren "escèptics" sobre els dos factors, ja que consideren que "Sabadell està diferint els seus actius més difícils de vendre, mentre la recent recepció d'ingressos (per venda d'actius) ha reduït els seus guanys de llarg termini".

En el cas de Sabadell, la valoració de Berenberg també se situa molt per sota de la valoració mitjana establerta pel consens d'analistes de 'Factset', que a hores d'ara és d’1,80 euros per acció. A finals de setembre, els experts de Barclays van considerar excessiu el temor del mercat per la crisi catalana i van aconsellar 'comprar' el valor, amb un preu objectiu de 2 euros.

Noticias relacionadas

contador