ep ciudad bbva
BBVA

BBVA (-0,6%) ha anunciat aquest dimarts el llançament d'una oferta de participacions preferents "eventualment convertibles en accions ordinàries amb exclusió del dret de subscripció preferent dels accionistes", segons un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 10,99€
  • 4,57%

Amb tot, l'entitat financera afirma que "ha de comunicar al mercat els termes de l'oferta un cop quedin fixats".

L'entitat financera segueix desprenent d'actius al mercat immobiliari

Aquesta operació, juntament amb la venda de la seva participació en Testa, té lloc després que la crisi turca sembli atenuar-se després de la pujada de tipus duta a terme pel Banc Central dels d’Erdogan. Aquest mateix dilluns, Blackstone es va quedar amb el 50% de la SOCIMI participada per BBVA, a més de Santander i Merlín, per una suma de 947 milions d'euros.

El fons nord-americà es va quedar amb aquest percentatge de control de la SOCIMI cotitzada al MAB després de comprar una part de la participació de l'entitat que presideix Ana Botín i tota la de BBVA i Merlín. Concretament, BBVA va vendre a Blackstone tota la seva participació (25,24%) en Testa, la qual cosa li reportarà 478 milions d'euros i seguirà reduint la seva exposició al mercat immobiliari.

Noticias relacionadas

contador