francisco gonzalez bbva portada

El president de BBVA, Francisco González, es mostra crític amb les polítiques de l'Executiu de Pedro Sánchez basada en l'increment de la fiscalitat. Així ho expressa en una entrevista al diari ABC, en què critica una pujada d'impostos en general i, més específicament, un increment d'impostos a la banca.

  • 10,84€
  • 3,14%

"No crec en pujades d'impostos quan no estan enquadrades dins d'un pla de política fiscal ben pensat", assenyala González. "Crec que les pujades d'impostos en termes generals el que fan és frenar el creixement i la creació de llocs de treball", afegeix el màxim responsable de BBVA.

No crec en pujades d'impostos que no estiguin enquadrades en una política fiscal ben pensada

Respecte a l'impost a la banca, Francisco González declara que no ho entén i que el considera discriminatori. "Probablement pot conduir a una discriminació i (...) afectaria negativament al crèdit.

I, lògicament, necessitem un sistema financer que treballi bé perquè l'economia funcioni bé. Cal ser realistes en aquests temes", assenyala contundent.

Sobre la desacceleració de l'economia espanyola a la qual apunten les dades, González afirma que "em preocupen, perquè estem en una etapa de desacceleració creixent i cal una política econòmica ben plantejada, que no hauria de passar per una expansió de la despesa pública ni per una pujada d'impostos, per intentar no repetir errors del passat".

González es refereix, a més, al nou espectre d'entitats a què ens dirigim destacant que "s'està formant una nova lliga de competidors on es trobaran algunes tecnologies financeres i probablement alguns gegants, ja sigui Amazon, Google o Alibaba". A més, assevera que la tecnologia cadena de blocs associada a les monedes digitals pot arribar a posar punt i final als bancs. "És una tecnologia molt important perquè pot produir la desaparició de la intermediació en general, no només dels bancs".

Noticias relacionadas

contador