ep archivo   fachada del edificio del la vela sede del bbva en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BBVA ha anunciat una inversió de 20 milions de dòlars en Lowercarbon Capital, un dels pocs fons de capital risc especialitzats en empreses innovadores dins dels àmbits de canvi climàtic i descarbonització. Aquesta inversió se centrarà, en concret, en el sector de captura de carboni.

  • 10,99€
  • 4,57%

"Esperem que durant els propers anys creixi de manera significativa el nombre de companyies que ofereixen solucions i nous models de negoci per contribuir a mitigar l'escalfament global i nosaltres apostarem per elles", afirma Javier Rodríguez Soler, responsable de l'àrea global de Sostenibilitat a BBVA.

"BBVA ha identificat la descarbonització i la tecnologia 'verda' com a dues de les àrees prioritàries per fer inversions. Lowercarbon és el soci adequat per començar a invertir en aquestes activitats", afegeix. D'aquesta manera, BBVA vol acompanyar els seus clients no només proporcionant finançament, sinó també invertint en companyies que estan revolucionant aquesta transició i impulsant la innovació.

El fons de Lowercarbon enfocat a la captura de carboni inverteix en companyies que desenvolupen tecnologies per reduir les emissions de CO2, eliminar-lo de l'atmosfera i refredar així la temperatura del planeta. A través d'aquest, es pretén accelerar la captura de milers de milions de tones de CO2 gràcies a les tecnologies més innovadores.

Lowercarbon, amb seu als Estats Units, compta amb una àmplia cartera d'inversions, centrades principalment en quatre àrees: energia, clima, mobilitat i agrotecnologia. Algunes d'aquestes empreses han assolit l'estatus d'unicorn, és a dir, estan valorades en més de 1.000 milions de dòlars, com ara les empreses emergents Commonwealth Fusion Systems i Solugen. Aquest fons compta amb un equip amb experiència en inversions de capital risc, liderat pels fundadors, Chris i Crystal Sacca.

"Lowercarbon està invertint en l'eliminació de carboni des dels seus inicis. Ara, amb la demanda en aquest sector multiplicant-se i la tecnologia accelerant-se, estem duplicant els nostres esforços. Tenir BBVA, una de les principals entitats financeres del món, invertint en aquest àmbit és un exemple de la mida de l'oportunitat que representa”, ha dit Chris Sacca, cofundador i soci director de Lowercarbon.

Noticias relacionadas

contador