• La divisa de Turquia es desploma a nous mínims històrics
ep francisco gonzalez presidentebbva
EUROPA PRESS

BBVA torna a moure al ritme de la divisa de Turquia. L'entitat presidida per Francisco González és el fanalet vermell de l'IBEX 35 per la caiguda de la lira turca. BBVA es deixa a prop del 0,9%.

  • 10,30€
  • 0,78%

La lira turca es desploma fins a nous mínims històrics aquest dilluns i acumula una depreciació de més d'un 16% a l'acumulat de l'any. La divisa continua perdent posicions fins al canvi de 4,55 lires per dòlar a un mes que se celebrin eleccions presidencials.

Aquesta caiguda afecta amb força BBVA, ja que l'entitat rep de Turquia al voltant del 14% del total dels seus ingressos. BBVA continua defensant la seva posició a Turquia de la mà de Garanti Bank, del qual posseeix un 49,85%. Al febrer de l'any passat, BBVA va augmentar la seva participació en l'entitat en adquirir-ne un altre 9,95% per 859 milions d'euros. Turquia és el segon mercat per a BBVA per darrere d'Espanya, que representa el 25,3% dels seus ingressos.

Durant el primer trimestre de l'any, BBVA va assenyalar que Turquia va continuar amb el dinamisme a l'activitat. El resultat atribuït d'aquesta regió va créixer a prop d'un 50% interanual, fins a arribar als 201 milions d'euros.

Pel que fa a la lira turca, els inversors segueixen desfent-se de les seves posicions en la moneda davant les preocupacions que el Banc Central de Turquia tingui marge de maniobra per imposar una política que subjecti la inflació de doble dígit. El declivi de la moneda va arrencar la setmana passada quan el president del país, Recep Tayyip Erdogan, va assegurar que redoblarà la seva influència sobre la política monetària del país si és reelegit al juny.

Noticias relacionadas

contador