presidente turquia erdogan

La lira turca arrenca una nova setmana ampliant els seus recents mínims històrics, quan falta poc més d'un mes per a la celebració d'eleccions generals a Turquia. Després que la setmana passada la moneda es precipités cap al seu pitjor canvi mai vist, la lira turca ha continuat perdent posicions fins al canvi de 4,55 lires per dòlar.

Els inversors segueixen desfent de les seves posicions en la moneda davant les preocupacions que el Banc Central de Turquia tingui marge de maniobra per imposar una política que subjecti la inflació de doble dígit. El declivi de la moneda va arrencar la setmana passada quan el president del país, Recep Tayyip Erdogan, ha assegurat que redoblarà la seva influència sobre la política monetària del país si és reelegit al juny.

Les últimes caigudes de la lira eleven la depreciació de la moneda al 16% des del començament de l’any i més de la pressió que pateixen tots els països emergents, deixen notar la ja coneguda guerra entre Erdogan i el Banc Central de Turquia. Recentment, el president turc també va qualificar les taxes d'interès de "mare de tots els mals" i va demanar que les disminueixin, tot i la pressió sobre el banc central turc que escometi una pujada d'emergència precisament per controlar la devaluació de la moneda del país.

Noticias relacionadas

contador