ep bbva movilizo 11815 milloneseurosfinanzas sostenibles2018
BBVA - Archivo
9,96€
  • -0,21€
  • -2,05%

BBVA, Bankia i CaixaBank són les entitats financeres que més es retracten en les queixes que els inversors presenten a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Són els bancs que més vegades van accedir a la pretensió de l'inversor que va presentar la reclamació o que van aconseguir arribar-hi a un acord just abans que el supervisor decidís tancar l'expedient i emetre un informe. Així ho reflecteix la Memòria d'Atenció de Reclamacions i Consultes dels Inversors de 2018 que la CNMV ha fet pública aquest dijous.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 4,63€
  • -1,62%

Aquest rànquing recull les entitats que més abús (accedir a la pretensió de l'inversor) o avinença (arribar a un acord amb l'emissor de la reclamació) van realitzar el 2018 i el lidera BBVA, amb onze dels primers i cinc dels segons (16 en total).

Per darrere, Bankia va abusar deu vegades, més altres dos per BMN, i va realitzar una avinença en tres ocasions (15 en total). Quan arriben a una d'aquestes dues situacions, la CNMV tanca l'expedient sense emetre un pronunciament.

També va sumar 15 violacions de domicili i avinença CaixaBank, seguida per Sabadell (11), Santander (7), Popular (6), Kutxabank (3), Bankinter (3), Unicaja (2), Liberbank (2), ING (2), Deutsche Bank (1) i Ibercaja (1). En darrer lloc es troba Renta 4 Banc, que no es va aplanar ni arribar a cap acord amb els seus clients.

D'altra banda, la CNMV va donar la raó al client en més ocasions en les queixes dirigides a Deutsche Bank, amb el 89% dels pronunciaments favorables de tots els que va fer el supervisor. També ho va fer en gran mesura amb les reclamacions interposades contra Bankinter (73%), Kutxabank (67%), Popular (62%), ING (61%) i Santander (33%), entre d'altres.

contador