barclays, bank

Barclays ha iniciat una onada de retallades de plantilla en la seva divisió de banca d'inversió que afectarà el personal de Londres, Nova York i Àsia. Amb aquest ajust, l'entitat espera reduir la grandària d'aquesta unitat.

Així ho indica Bloomberg, que cita fonts properes. El fons de bonificacions per al banc d'inversió podria reduir-se almenys un 10% respecte a l'any anterior, han indicat aquestes fonts, que han demanat no ser identificades perquè la decisió encara no és pública.

El CEO Jes Staley, que va arribar a l'entitat el mes passat, està buscant maneres d'impulsar els beneficis i restaurar la confiança dels inversors centrant-se en els negocis més rendibles de l'entitat. Com a part d'aquesta reestructuració, Barclays podria retallar un 20% més de personal, que afectaria sobretot l’Àsia i el negoci global d'accions al comptat.

Staley i el president John McFarlane presentaran una actualització estratègica més àmplia juntament amb els resultats complets de l'entitat el dia 1 de març.

SITUACIÓ DE LA DIVISIÓ DE BANCA D'INVERSIÓ

El fons de bonificacions del banc d'inversió va caure un 24%, fins a 1.000 milions de lliures, el 2014, des dels 1.300 milions de l'any anterior, segons l'informe anual de l'entitat. Els costos de compensació total de la divisió, per la seva banda, van retrocedir un 9%, fins a 3.600 milions, des dels 4.000 milions anteriors.

Les accions de Barclays han caigut al voltant d'un 17% des que va començar l'any. Staley va ser contractat com a CEO després que McFarlane acomiadés Anthony Jenkins per la lentitud en el procés de reestructuració.

contador