ep repsol 20171031125902
REPSOL
15,05€
  • -0,16€
  • -1,02%

Els experts de Barclays han retallat la seva recomanació sobre Repsol fins a 'igual que el mercat' de sobreponderar i han mantingut invariable el preu objectiu de 19 euros (implica un potencial del 24% des dels 15 euros als quals cotitza actualment).

Aquests analistes expliquen que la retallada es deu a l'exposició de Repsol a Veneçuela i els febles marges de refinació. "El benefici potencial de l'OMI (Organització Marítima Internacional) ja no és suficient perquè seguim tenint l'acció sobreponderada", indiquen des de Barclays.

Segons la normativa de l'OMI, el 2020 els vaixells hauran de reduir del 3,5% al ​​0,5% l'emissió de sofre. Aquesta normativa beneficiarà Repsol perquè té el destil·lat menys contaminant.

"Seguim considerant atractiva la rendibilitat per dividend propera al 6,5% i, segons els nostres analistes, és probable que sigui un dels més grans beneficiats de les properes normes de l'OMI", assenyalen aquests experts, però afegeixen que Veneçuela i la pressió en marges pesen més.

L'estimació de BPA (benefici per acció) de Barclays per 2019 se situa un 7% per sota de la del consens, reflectint la seva idea que l'impacte positiu de l'OMI ha de limitar. "Amb el nostre indicador de marge de refinació actualment un 23% per sota de la nostra estimació total per a l'any, és probable que les accions de Repsol es quedin endarrerides a curt termini respecte a la resta del sector", expliquen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador