ep logo de telefonica
Lino Mirgeler/dpa - Archivo

Les telecos europees es troben en un moment de transformació i en plena crisi a conseqüència del coronavirus. I, després de l'evolució durant els tres primers mesos de l'any, canvien les previsions per als propers exercicis. En aquest cas, Barclays rebaixa en un 2% la previsió d'ingressos de Telefónica per a 2021.

  • 4,12€
  • -0,02%

A la seva anàlisi sobre operadores europees, Barclays indica que la rebaixa es deu a les expectatives més baixes sobre Hispam, el seu negoci a Amèrica Llatina del qual s'està replegant, perquè (excepte el Brasil) no considera estratègic. En canvi, preveu que els ingressos el 2020 continuïn estables.

L'entitat també valora en aquesta anàlisi el previsible impacte sobre els resultats de l'evolució de les divises a dos dels seus mercats estratègics, en referència a la lliura britànica i el real brasiler. Aquests seran parcialment compensats per les previsible evolució positiva del negoci de la 'teleco' a Alemanya.

"Les menors expectatives d'ingressos es traduiran en un reducció de l'Ebitda del 4% el 2021", indica Barclays al seu informe. Ho preveu per l'evolució del seu mercat domèstic, Espanya; però també pel Regne Unit; i, de nou per Hispam.

Aquesta reducció del seu resultat d'explotació es compensarà, indica l'anàlisi, per la menor inversió que preveu la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete.

RETALLADA DEL DIVIDEND

L'anàlisi també preveu una reducció del dividend per acció de l'operadora, cosa que la companyia ha descartat, de moment, encara que ha obert la porta al cobrament via accions, a més de l'opció en efectiu.

Per a Barclays, aquesta reducció de la retribució per accionista es farà a partir d'aquest exercici i, per abonar-lo, hauria de vendre part de la seva activitat a Amèrica Llatina.

Noticias relacionadas

contador