ep archivo   oficinas centrales del grupo catalana occidente en sant cugat del valls
CATALANA OCCIDENTE - Archivo

Els experts de Bankinter han retallat el seu consell i valoració sobre Catalana Occident malgrat els bons fonamentals del grup assegurador, a causa de la manca de catalitzadors alcistes a la borsa.

  • 34,45€
  • -0,14%

En concret, han reduït el consell fins a neutral des de comprar i el preu objectiu fins als 34,20 euros per acció des dels anteriors 38,20 euros per títol. "Els fonamentals són sòlids, però no té catalitzadors", afirmen al seu últim informe.

Segons la seva valoració, "la millora de resultats és un fet i l'evolució en els dos segments de negoci (Tradicional & C rèdit) és molt bona".

També destaquen que "la solvència augmenta fins al 220% (216% a tancament de 2020 vs 213% 2019), fet que suposa un nivell molt còmode" i, a més, "compara positivament amb altres companyies referents al sector (Axa 212%; Allianz 199%; Mapfre 195%), situant-se al rang alt".

Tot i això, afegeixen que "manquen catalitzadors", perquè "si bé el dividend és sostenible en el temps a causa de la seva còmoda solvència, resulta escàs en el context actual". En aquest sentit, afirmen que “una rendibilitat per dividend per al 2021 del 3,5% compara negativament amb la mitjana del sector del 6%”.

Segons la seva opinió, "el baix pay-out permet fer adquisicions sense la necessitat d'augmentar capital. No obstant això, actualment la companyia acumula un excés capital rellevant. La seva política de dividend no canvia i, per tant, no el reparteix als seus accionistes i tampoc aconsegueix trobar oportunitats que generin valor per a la companyia”.

"En conseqüència", conclouen, "el ROE es veu penalitzat progressivament. A més, en aquest context la baixa ponderació del resultat financer no actuarà de catalitzador en un entorn de tipus a l'alça i la baixa liquiditat de l'acció tampoc no ajuda. Per tant, revisem la recomanació fins a trobar catalitzadors (augment de la rendibilitat per dividend, operacions corporatives…) que puguin impulsar l'acció que roman en rang lateral en un moment en què els resultats a Assegurança de Crèdit brillen".

Noticias relacionadas

contador