ep presidentetelefonica jose maria alvarez-pallete 20180911133503
EUROPA PRESS
4,09€
  • 0,00€
  • 0,00%

Telefónica ha arribat a un acord amb el Grup Catalana Occident per la venda del 100% d'Antares, la seva companyia d'assegurances personals per a Espanya, per un import total de 161 milions d'euros. Antares ofereix assegurances de Salut, Vida Risc, Accidents i Vida Estalvi a més de 200.000 assegurats a Espanya.

La transacció s'espera que generi unes plusvàlues aproximades de 90 milions d'euros per a Telefónica i una reducció de deute financer net propera als 30 milions d'euros.

Després del tancament de la venda, Grup Catalana Occident continuarà gestionant les pòlisses col·lectives del Grup Telefónica de manera exclusiva durant els propers 10 anys, i integrarà a la seva plantilla els empleats d'Antares.

"El tancament de l'operació està subjecte a les aprovacions reguladores pertinents. La venda d'Antares, desinversió d'un negoci no estratègic per a la Companyia, s'emmarca dins de la política de gestió de la cartera d'actius del Grup Telefónica, basada en una estratègia de racionalització, creació de valor i optimització del retorn sobre el capital empleat", ha explicat l'operadora en nota de premsa.

Catalana Occident ha comentat que l'operació li permet "reforçar la seva posició estratègica al mercat espanyol i consolidar la seva oferta global de productes i serveis per als clients", ja que "augmenta el seu pes en el ram de salut fins a aconseguir la novena posició del rànquing, amb un 2% de quota de mercat i amb 160,3 milions d'euros de facturació en aquest ram".

El 2017, Antares va obtenir un benefici net de 10,8 milions d'euros, mentre que la seva facturació va arribar als 137.400.000 durant aquest exercici. En total, la companyia compta amb 45 empleats, un ampli quadre mèdic de professionals de la salut i més de 200.000 assegurats.

El conseller delegat del Grup Catalana Occident, Ignacio Álvarez, ha indicat que la compra d'Antares suposa un "sòlid encaix estratègic" per al Grup, ja que "representa una oportunitat per entrar al top 10 de les asseguradores del ram de salut, captar sinergies a mitjà termini i reforçar l'oferta de productes i serveis per als nostres clients".

Álvarez també ha destacat l'evolució rendible i solvent d'Antares. Al tancament del 2017, la ràtio combinada d'Antares se situava al 89% mentre que la ràtio de solvència II va ser del 185%.

Noticias relacionadas

contador