ep archivo   sede de la aseguradora catalana occidente en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El grup assegurador Catalana Occident ha tancat l‟exercici 2021 amb un resultat consolidat de 468,3 milions d‟euros, un 73,4% més respecte al‟any anterior. "Aquest augment està motivat per la positiva evolució del resultat ordinari i el creixement del volum de negoci, que s'incrementa un 7,1% fins a assolir els 4.882,5 milions d'euros", segons ha explicat la companyia.

  • 36,40€
  • 1,82%

El resultat ordinari del negoci tradicional (les companyies Assegurances Catalana Occident, Plus Ultra Assegurances, Assegurances Bilbao i NorteHispana Seguros) avança un 2,3% fins als 244,2 milions d'euros, mentre que el volum de negoci (total de primes facturades) augmenta un 3% en comparació de l'any anterior, fins als 2.801 milions d'euros.

Catalana Occident destaca la positiva evolució en diversos, multiriscos i vida, amb creixements del 6%, el 5,1% i el 3,7%, respectivament. Per la seva banda, la ràtio combinada en el negoci tradicional (no vida) se situa al 88,9%, 0,3 p. (punts percentuals) més.

Pel que fa al negoci de l'assegurança de crèdit (Atradius Crèdit i Caució, i Atradius Re), el resultat ordinari se situa en 241,8 milions d'euros, recuperant l'activitat i els resultats previs a la crisi sanitària de la Covid-19, gràcies a les accions de gestió de riscos realitzades. Així mateix, el volum de negoci de l'assegurança de crèdit (primes facturades més ingressos per informació) arriba als 2.081,5 milions d'euros, un 13,2% més.

El resultat tècnic net de l'assegurança de crèdit se situa en 309,7 milions d'euros, un 281,4% més que a l'exercici anterior, quan es va veure impactat per la pandèmia. Al seu torn, la ràtio combinat brut de reassegurança del negoci de l'assegurança de crèdit millora en 29,9 p.p. fins al 64,2%.

Per al director general del Grup Catalana Occident, Francisco Arregui, “El 2021 ha estat un exercici durant el qual s'ha consolidat l'evolució positiva a les nostres dues branques d'activitat, el negoci tradicional i l'assegurança de crèdit, amb creixements en facturació i millorant més d'un 10% el resultat previ a la pandèmia". Alhora, ha afirmat que "el grup ha demostrat la seva resiliència sent fidel als seus pilars estratègics de creixement, rendibilitat i solvència".

DESTACA LA SEVA FORTALESA FINANCERA

La companyia destaca que té una “posició financera i de solvència sòlida”. La ràtio de solvència estimada pel grup assegurador a tancament del 2021 és del 220%, 4 punts percentuals més que l'any anterior. Així mateix, els recursos permanents a valor de mercat s'incrementen un 11,3%, fins als 5.191,5 milions d'euros.

A més, el Consell d'Administració ha acordat proposar a la Junta General d'Accionistes un augment del 10% del dividend complementari que es pagaria l'11 de maig del 2022. Amb això, el grup repartiria un total de 0,9464 euros per acció (113,57 milions d'euros) amb un increment del 7,3%.

contador