ep archivo   fachada y letras del edificio de aena piovera azul sede central de la empresa en madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els analistes de Bankinter han decidit elevar el preu objectiu que atorguen als títols d'Aena un 15%, des dels 125,8 euros als 144,4 euros actuals. "Encara que no ofereix potencial respecte al nostre preu objectiu, presenta possibles catalitzadors a curt/mitjà termini que donaran suport a la cotització, com una recuperació de la demanda encara més gran o el procés d'adjudicació de les botigues Duty free", comenten aquests experts, que mantenen el consell de neutral.

  • 181,00€
  • -0,33%

Al darrer informe, els estrategs del banc expliquen quin és el seu punt de vista sobre l'operador aeroportuari després que hagi donat a conèixer les seves xifres de trànsit de passatgers. En concret, apunten que el trànsit de passatgers "es recupera més ràpid del previst i podria tornar a nivells previs al virus ja el 2023", després d'anunciar Aena que pels aeroports de la xarxa han passat 54 milions de persones, un 41, 6% més, al primer trimestre.

"El nombre de passatgers fa 3 mesos consecutius que està superant els nivells previs al virus, per això revisem a l'alça les nostres previsions de trànsit aeroportuari +5% vs anterior", apunten aquests analistes, que estimen que el 2023 Aena aconseguirà 275 milions de passatgers, que implica "recuperar els nivells del 2019, que són alhora màxims històrics".

A més, destaquen que els resultats del quart trimestre del 2022 "van mostrar una clara millora del negoci comercial (30% de l'EBITDA)". Hi ha més passatgers i consumeixen més a l'aeroport, assenyala Bankinter, que també incideix que "el procés de licitació dels seus locals comercials resultarà en rendes més grans". "La de restaurants s'ha tancat amb un increment del 32% de la renda fixa i del 3% de la variable", comenten.

"A finals d'aquest any finalitzarà la de botigues lliures d'impostos (Duty free), que suposarà una millora dels ingressos, tenint en compte l'interès rebut i amb un increment de la superfície destinada a aquest fi. Això permet compensar en part la compressió de marges del negoci aeronàutic (57% de l'EBITDA), a conseqüència de l'elevada inflació de costos”, apunten aquests analistes.

I atès que les tarifes "no pujaran almenys fins al 2026 i la capacitat de reduir costos és molt limitada", això els porta a mantenir el consell de neutral. Tot i que eleven el preu objectiu i les seves estimacions per als propers anys. "Avancem la recuperació de nivells d'EBITDA previs al virus al 2024 (vs 2025 anterior) i incrementem +7% l'EBITDA estimat a partir del 2025. Això suposaria superar les previsions incloses al pla estratègic 2022-2026 de la companyia", recalquen.

Noticias relacionadas

contador