ep archivo   fachada y letras del edificio de aena piovera azul sede central de aena en madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Aena, a través de la seva filial Aena Desarrollo Internacional, ha signat el contracte de concessió d'11 aeroports al Brasil, ubicats en quatre estats (São Paulo, Mato Grosso del Sud, Mines Gerais i Pará) per un termini de 30 anys, amb la possibilitat de cinc anys més.

  • 175,80€
  • 0,74%

Aena se'n va adjudicar la gestió en subhasta pública l'agost del 2022. Després de la firma ara, ANAC (Agència Nacional d'Aviació Civil del Brasil) haurà de ratificar el contracte per donar inici al procés de transició de la gestió aeroportuària.

Un cop finalitzats tots els tràmits, Aena iniciarà la gestió dels 11 aeroports de manera progressiva, començant pels de menys trànsit. S'espera finalitzar la transició el tercer trimestre del 2023.

"Un dels grans objectius de la companyia és l'aprofundiment de la internacionalització i, amb aquesta operació, Aena es converteix en el gestor de la xarxa d'aeroports concessionats més gran del Brasil. Es posa així en relleu l'experiència i el funcionament del model en xarxa d'Aena", ha assenyalat el president i CEO de la companyia, Maurici Lucena.

L'adjudicació del grup d'11 aeroports és l'operació de desenvolupament internacional més gran en la història d'Aena que, sota la marca Aena Brasil, gestiona al 100% des del 2020 sis aeroports més al nord-est del país i té presència al Regne Unit, on gestiona al 51% l'aeroport de Londres-Luton, i a Mèxic, Colòmbia i Jamaica.

En concret, els 11 aeroports concessionats són Congonhas Sao Paulo/SP, Camp Gran Camp Gran/MS, Ten. Cel. Aviador César Bombonato Uberlândia/MG, Maestro Wilson Fonseca Santarém/PA, João Corrêa da Rocha Marabá/PA, Mário Ribeiro Montes Claros/MG, Carajás Parauapebas/PA, Altamira Altamira/P, Mario de Almeida Franco Uberaba/MG, Corumbá Corumbá/MS i Internacional de Ponta Porã Ponta Porã/MS.

El més gran, l'Aeroport de Congonhas, és el segon amb més trànsit de passatgers de Brasil. Està situat a l'Estat de São Paulo, el centre financer més gran de Llatinoamèrica i Brasil, la major economia de la regió i la novena del món.

Noticias relacionadas

contador