• L'entitat també podrà concedir finançament a llarg termini a grans corporacions amb accés als mercats de capitals
ep sede bankia

Bankia està d'enhorabona. El banc ha anunciat aquest dimecres que iniciarà noves línies d'activitat a partir del proper mes gener, entre les quals s'inclou el negoci promotor i el finançament d'empreses amb accés al mercat de capitals, una vegada que concloguin les restriccions imposades per Brussel·les en el marc del rescat de l'entitat.

  • 1,78€
  • 2,65%
"La finalització de les restriccions ens obre noves oportunitats de negoci i ens situa en peu d'igualtat amb els nostres competidors"

El pla de reestructuració de Bankia, signat amb la Comissió Europea fa cinc anys i que va permetre la recepció d'ajudes públiques, impedia al banc operar en determinades activitats, com el finançament de promoció immobiliària o d'empreses amb accés als mercats de capitals, entre altres. "La finalització de les restriccions del pla de reestructuració ens obre noves oportunitats de negoci i ens situa en peu d'igualtat amb els nostres competidors", ha comentat sobre això el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.

Per a Bankia, aquestes noves línies d'activitat suposaran "palanques de desenvolupament comercial" en una nova etapa de creixement que començarà a partir de gener. De fet, es preveu que l'entitat presenti el seu nou pla estratègic durant el primer trimestre del 2018. "Vam començar una nova etapa de creixement després de deixar enrere una reeixida etapa de reestructuració, que hem donat ja per finalitzada", ha afegit Gorigolzarri al comunicat remès per l'entitat, del qual es fa ressò Europa Press.

NEGOCI PROMOTOR

Amb vista a reiniciar el negoci promotor, l'entitat ha incorporat a la seva nova organització la Direcció de Promotors i ha nomenat al capdavant Alberto Manrique, que reportarà directament a la direcció general adjunta de banca de negocis, dirigida per Gonzalo Alcubilla.

Manrique, enginyer industrial, es va incorporar al grup el 1998 i, des de llavors, ha desenvolupat diversos llocs de responsabilitat. Durant els últims anys ha ocupat diferents tasques dins de l'àmbit de banca de negocis, com la direcció corporativa de la xarxa d'oficines d'empreses al centre d'Espanya, la direcció dels equips de producte de finançament estructurat i sindicació de préstecs o la responsabilitat dels canals on-line per a empreses, ha explicat Bankia també a l'esmentada nota.

La nova Direcció de Promotors serà responsable de desenvolupar el finançament al negoci promotor en un moment de repunt del cicle, "amb un creixement esperat durant almenys tres o quatre anys en què estimem una construcció de fins a unes 150.000 habitatges nous a l'any", ha comentat Manrique al respecte.

MERCAT DE CAPITALS

Una altra de les noves línies d'activitat que Bankia posarà en desenvolupament a partir de l’1 de gener serà la concessió de finançament a llarg termini a grans corporacions amb accés als mercats de capitals, dins i fora d'Espanya, així com el finançament de projectes i finançament d'adquisicions, activitats que ha tingut limitades durant els últims anys.

A més d'aquestes noves línies d'activitat per al pròxim exercici, Bankia intentarà aprofitar les oportunitats de creixement que es deriven de l'increment de la base de clients que l'entitat està registrant durant els últims anys i del procés d'integració de Banc Mare Nostrum (BMN), que consolida l'entitat resultant com a quart banc per actius d'Espanya.

Noticias relacionadas

contador