• Goirigolzarri s'ha mostrat "molt satisfet" de com evoluciona la fusió
cbjoseignaciogoirigolzarri

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat que l'entitat es troba encara "tancant els números" de l'impacte que tindrà sobre la seva plantilla i la seva xarxa d'oficines la fusió amb Banc Mare Nostrum (BMN), que complirà amb el calendari previst.

  • 1,78€
  • 2,65%

"No tenim tancat plans en aquest sentit. Estem molt avançats, però encara ens queden unes setmanes per seguir treballant", ha apuntat el primer executiu de Bankia durant la seva intervenció en un esmorzar de Nova Economia Fòrum, durant el qual ha estat presentat pel ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos.

Segons ha explicat, l'entitat està "treballant" sobre el possible impacte en termes de persones o oficines de la fusió amb BMN i "tancant els números", encara que els primers que coneixeran la decisió seran els treballadors de Bankia i els seus representants. "Han aparegut algunes xifres que no sé d'on han sortit", ha dit al respecte.

Goirigolzarri s'ha mostrat "molt satisfet" de com evoluciona la fusió i ha manifestat que complirà amb tots els calendaris previstos, que impliquen l'obtenció de les autoritzacions abans de final d'any i la integració informàtica dels dos bancs durant el segon trimestre de 2018.

"Aquesta operació ens permetrà ser clarament el quart jugador (del sector financer) d'Espanya, amb una mida suficient per competir", ha apuntat el primer executiu de Bankia, que ha reiterat que el "focus d'atenció" de l'entitat és BMN.

NO BATRÀ UN RÈCORD D'EDAT COM A PRESIDENT

El president de Bankia compleix el 2017 cinc anys en el càrrec i, preguntat sobre el seu futur, ha manifestat que segueix "compromès" amb el projecte de l'entitat, que va assumir el 2012 com "una responsabilitat social". "Al llarg de la meva vida he estat un privilegiat i quan un s'enfronta davant l'alternativa de poder fer un servei a la societat en què ha viscut no pot dir que no", ha afegit.

"No espero batre cap rècord de manteniment a Bankia ni pels anys d'estada ni pels anys biològics", ha assenyalat el primer executiu de l'entitat, el compromís del qual amb Bankia "és total".

"Estic a l'ordre. Estaré compromès amb el projecte de Bankia fins que els accionistes i el consell d'administració entenguin que és el que cal fer", ha apuntat el president del quart banc espanyol en relació amb el seu futur.

D'altra banda, pel que fa a l'escenari de tipus d'interès baixos, Goirigolzarri ha apuntat que "Mario Draghi i el Banc Central Europeu" han realitzat un "treball sensacional". "Els tipus d'interès baixos han tingut una incidència negativa per una banda, però positiva per altres", ha apuntat el president de Bankia, per qui la normalització de la política monetària "és una qüestió de temps".

Goirigolzarri ha apuntat que a l'entitat li fa "il·lusió" que pugin els tipus d'interès perquè per cada 50 punts bàsics de tipus l'impacte sobre el seu benefici és de 250 milions d'euros, un 20% de creixement dels guanys. "Ens fa il·lusió que pugin els tipus, però entenc que el BCE ha de mirar a tots costats", ha dit.

INTEGRAR POPULAR TENIA "LÒGICA INDUSTRIAL"

Finalment, preguntat per Popular, Goirigolzarri ha apuntat que té "un gran respecte" per la decisió que va prendre Santander i ha reconegut que l'entitat absorbida "era un banc extraordinàriament complementari amb Bankia", encara que "no tant per raons geogràfiques, sinó per raons de segments".

Segons ha dit, la lògica industrial "era clara", però era una operació "amb gran risc d'implementació" per la seva entitat, perquè "Popular tenia una mida molt rellevant respecte a la grandària de Bankia". "Vam veure l'oportunitat perquè té lògica industrial, però en la nostra estratègia no vam poder fer el pas endavant", ha dit, afegint que Bankia no podia "assumir un error que tirés per terra tot el que havia fet aquests anys".

Noticias relacionadas

contador